Vitesse Betrokken verzorgt Bliksemstages in de klas

Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden. Daarom organiseert JINC het project Bliksemstage. Normaal gesproken ontvangt Vitesse Betrokken een groep leerlingen op GelreDome en krijgen de jongeren een kijkje in de keuken van Vitesse; welke beroepen zijn er allemaal binnen een voetbalorganisatie? En welke opleidingen heb je hiervoor nodig?

De bliksemstages hebben op dit moment een nieuwe insteek: in plaats van de leerlingen in GelreDome te ontvangen, komt Vitesse Betrokken naar de klas van de middelbare scholen. Afgelopen maand is een bliksemstage op twee ochtenden in de klas verzorgd, waarbij dieper wordt ingegaan op hoe het bedrijf achter Vitesse eruit ziet. Maar ook Vitesse Betrokken wordt behandeld, zo gaan de leerlingen dieper in op het thema rondom een gezonde leefstijl en krijgen zij de kans om een Vitesse FIT training vorm te geven.

Helaas konden we de bliksemstage niet afsluiten met een rondleiding door GelreDome, maar desalniettemin hebben de enthousiaste jongeren een leerzame ochtend gehad en zetten zij een stap dichter naar een mooie toekomst in de arbeidsmarkt.