Daan Reiziger tekent bij Vitesse (video)

Daan Reiziger heeft donderdagmiddag een driejarig contract getekend bij Vitesse. De 19-jarige doelman komt over van Ajax waar hij sinds 2016 actief was in de jeugdopleiding. Vitesse neemt hem transfervrij over. Het contract van Reiziger loopt eind juni 2021 af bij de Amsterdammers.Reiziger debuteerde op 19 maart 2021 voor Jong Ajax in de keuken Kampioen Divisie in de thuiswedstrijd tegen MVV. In totaal stond hij negen competitiewedstrijden onder de lat bij Jong Ajax. Ook speelde hij vier duels in de Youth League. In dezelfde maand zat hij voor het eerst op de bank bij het eerste elftal in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. De in Groningen geboren doelman doorliep de nationale elftallen van Onder 16 tot en met Onder 19.

image

Technisch directeur Johannes Spors: “Daan is een talentvolle doelman die bij ons de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. Vanaf het nieuwe seizoen gaat hij deel uitmaken van de eerste selectie, trainen op hoog niveau en zich ontwikkelen door onder meer wedstrijden te spelen bij Onder 21.”

Daan Reiziger: “Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij biedt. Na mooie jaren bij Ajax zie ik het als een enorme uitdaging om bij Vitesse verder te groeien als doelman. Ik blijf dagelijks trainen op een hoog niveau en dat maakt dit de juiste stap.”

image