Vitesse contracteert Toni Domgjoni (video)

Vitesse heeft Toni Domgjoni voor 3 seizoenen vastgelegd, met de optie voor nog een seizoen. De 22-jarige Zwitser zette dinsdag op de trainingsaccommodatie zijn handtekening. De centrale middenvelder wordt transfervrij overgenomen van FC Zürich.

Toni Domgjoni is meervoudig Zwitsers jeugdinternational met zowel de Zwitserse als Kroatische nationaliteit. Voor Zwitserland Onder 21 speelde hij tot dusver 18 interlands. De in Kroatië geboren Domgjoni doorliep meerdere jeugdelftallen bij FC Zürich alvorens hij vanaf het seizoen 2017|2018 bij de eerste selectie kwam. In de afgelopen 4 seizoenen speelde hij in eigen land in totaal 105 competitiewedstrijden en 9 bekerwedstrijden. Voor de Zwitserse formatie speelde hij 7 wedstrijden In de UEFA Europa League.

image

Technisch directeur Johannes Spors: “Toni is een getalenteerde centrale middenvelder, die op meerdere posities inzetbaar is. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring, onder meer in de Europa League. Wij zijn er van overtuigd dat hij van meerwaarde is voor onze ploeg. We zijn dan ook zeer content dat hij voor Vitesse gekozen heeft.”

image

Toni Domgjoni: “Na 4 seizoenen en ruim 120 wedstrijden voor FC Zürich vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Na de gesprekken met Vitesse had ik al snel een goed gevoel. Ik kijk er naar uit om met de club Europa in te gaan en in de competitie goed te presteren.”

image

Toni Domgjoni is na Daan Reiziger de tweede versterking voor het seizoen 2021|2022.