Oud-Hollandse Buitenspelen

Vitesse Betrokken, Nederlands Openluchtmuseum en Hornbach bundelen hun krachten om kinderen weer naar buiten te krijgen. Door middel van de 'Oud-Hollandse Buitenspelen' komt een gemeenschappelijke wens naar voren: een maatschappelijke impact creëren op het gebied van bewegen en buitenspelen.

Projectleider van het Vitesse GOALS programma Bram Langelaar vertelt over de samenwerking: “Samen met het Nederlands Openluchtmuseum wilden wij graag Oud-Hollandse spellen introduceren bij kinderen op basisscholen. Op deze manier willen we de kinderen enthousiasmeren om buiten te spelen. Al snel haakte Hornbach aan om te ondersteunen op het gebied van bouwmaterialen voor alle spellen. Zo ontstond het idee om een jaarlijks Oud-Hollandse Buitenspelen te organiseren, waarbij deelnemers van Vitesse GOALS zelf de spellen mogen maken.”

In de pilotfase zullen kinderen van de Pieter de Jong school aan de slag gaan met het bouwen van oud-Hollandse spellen en het spelen op het zelfgemaakte speelgoed. Als de pilotfase een succes blijkt zullen de Oud-Hollandse spellen een vast onderdeel worden binnen het Vitesse GOALS programma.