UPDATE Overzicht internationals in juni

Met onder meer de voorbereiding op de EK Eindronde in volle gang, heeft een aantal spelers van Vitesse een uitnodiging ontvangen van de nationale bond.

Matus Bero
Middenvelder Bero werd nog wel door de bondscoach van Slowakije opgeroepen voor een tweetal oefeninterlands in aanloop naar het Europees Kampioenschap. Tegen de Bukgaren startte Bero in de basis en werd na 72 minuten vervangen. Helaas maakt hij geen deel uit van de definitieve seelctie voor EURO 2022. In het laatste oefenduel was hij dan ook niet meer van de partij.

1 juni, Slowakije - Bulgarije 1-1
6 juni, Oostenrijk - Slowakije 0-0

image

Armando Broja
Broja is opgeroepen om met Albanië Onder 21 een kwalificatieduel te spelen. Tegen Andorra scoorde Broja de openingstreffer.

4 juni, Andorra O21 - Albanië O21 0-3 

image

Eli Dasa
Dasa gaat in juni met het nationale elftal van Israël oefenen tegen Montenegro en EK-deelnemer Portugal. In het eerste, gewonnen, duel speelde Dasa de volle 90 minuten.

5 juni, Montenegro - Israël 1-3
9 juni, Portugal - Israël

imageEli Dasa viert één van de doelpunten tegen Montenegro

Danilho Doekhi
Na de succesvolle groepsfase iswashet voor Jong Oranke tijd voor de echte eindronde. In de kwartfinale werd Jong Frankrijk met 2-1 verslagen. De ploeg van Erwin van de Looi strandde uiteindelijk in de have finale vs Duitsland: 1-2. Doekhi maakte geen speelminuten. Duitsland won het toernooi door Portugal in de finale met 1-0 te verslaan.

Maandag 31 mei, Jong Oranje - Jong Frankrijk 2-1
Donderdag 3 juni, Jong Duitsland - Jong Oranje 2-1

image

Lois Openda
Spits Openda speelde met België O21 op 4 juni een kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.In het gewonnen duel scoorde Openda eenmaal.

4 juni, Kazachstand O21- België O21 1-3

image

Dominik Oroz
Verdediger Oroz werd opgeroepen voor Kroatië onder 20 jaar. Oroz startte de wedstrijd in de basis. 

4 juni, Kroatië O20 - Qatar O23 1-0