Respectlessen op het Olympus College Arnhem

Deze maand stonden de laatste respectlessen van het schooljaar op de planning. Deze heeft Vitesse Betrokken verzorgd op het Olympus College in Arnhem. Met deze respectlessen probeert de stichting bewustwording onder de scholieren te creëren op het gebied van respect, racisme en andere vormen van discriminatie.

Vitesse Betrokken gebruikt het merk Vitesse en een voetbalgerelateerde opzet om de kinderen te enthousiasmeren voor de les. We maken gebruik van filmpjes, herkenbare voorbeelden en stellingen om de doelgroep te activeren. Hierbij hopen we de kinderen aan het denken te zetten over onderwerpen rondom respect. Door in te spelen op actuele gebeurtenissen, zoals discriminatie vanaf de tribune of het verspreiden van ongewenste filmpjes, blijven onze lessen herkenbaar voor de scholieren en blijft het ook interessant als je niet van voetbal houdt.

Volgend schooljaar zullen we onze lessen opnieuw aanbieden aan eerstejaars middelbare scholieren. Geïnteresseerd in onze respectlessen? Neem dan contact op met info@vitessebetrokken.nl