Vitesse verliest van FC Schalke 04 (video)

Vitesse heeft vanavond met 3-2 verloren van FC Schalke 04. De Duitse spits Simon Terodde sloeg tweemaal toe. Million Manhoef en Dominik Oroz brachten de Arnhemmers met hun doelpunten tot tweemaal toe terug in de wedstrijd, maar Vitesse kwam de derde treffer van Blendi Idrizi niet meer te boven.

Voorafgaand aan de aftrap werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het noodweer. Voor Schalke 04 was de wedstrijd tegen de Arnhemmers de laatste krachtmeting voordat de ploeg uit Gelsenkirchen het seizoen volgende week aftrapt tegen HSV.

image

De eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Loïs Openda drong een aantal keer door en wist de bal tweemaal voor het doel te slingeren. De eerste keer kwam de bal net te hoog voor Julian von Moos. De tweede poging kwam wel voor de voeten van Toni Domgjoni terecht, maar de Zwitser raakte de bal niet goed. Het spel golfde heen en weer maar echte grote kansen bleven uit.

image

Tot daar in de 25ste minuut het eerste wapenfeit van de Duitsers was. Marius Bülter prikte de bal van dichtbij over het doel van Jeroen Houwen. Aan Arnhemse zijde was Tomas Hajek dichtbij. De Tsjechische verdediger kopte de bal vanuit een vrije trap over.

image

In de tweede helft werd FC Schalke 04 sterker. Met name Terodde zorgde voor dreiging. In de 52ste minuut was het raak. De spits schoot de bal, vanuit de draai, knap in de verre hoek: 1-0. Even later was hij weer dichtbij, maar wist goalie Houwen een doelpunt te voorkomen. Toch was het gevaar niet geweken. In de 65ste minuut sloeg Terodde weer toe. Hij tikte een voorzet vanaf rechts binnen en verdubbelde daarmee de marge: 2-0.

image

De Arnhemmers kwamen terug in de wedstrijd door een doelpunt van Million Manhoef: 2-1. De linksback, die ook tegen OFI Kreta al twee keer tot scoren kwam, was ook nu trefzeker. Na een schot van de nieuwe aanwinst Nikolai Baden Frederiksen die door de keeper werd geweerd, rondde Manhoef in de rebound af. Tien minuten later was het Idrizi die namens Schalke de marge weer naar twee bracht. Oroz tekende twee minuten voor tijd, met een fraai afstandschot, voor de tweede treffer namens Vitesse. FC Schalke 04 vs Vitesse 3-1 (0-0)

Opstelling FC Schalke 04
Fahrmann (K), Ouwejan, Palsson, Latza (C), Terodde, Bülter, Flick, Ranftl, Thiaw, Kaminski, Mikhailov

Opstelling Vitesse
Houwen (K), Dasa (60’ Hernandez), Doekhi (C)(73’ Cornelisse), Openda (73’ Darfalou), Tronstad (73’ Huisman), Oroz, Hajek (81’ Van Zwam), Von Moos (73’ Tannane), Bero (46’ Vroegh), Domgjoni (60’ Frederiksen)(81’ Buitink), Wittek (46’ Manhoef)