Vitesse naar Ierland of Estland in derde voorronde Conference League

Vitesse gaat het in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League opnemen tegen de winnaar van het treffen tussen Dundalk FC (Ierland) en FCI Levadia Tallinn (Estland). Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandagmiddag uitgewezen.

De wedstrijden in het tweeluik tussen Vitesse en Dundalk FC (Ierland) en FCI Levadia Tallinn (Estland) worden afgewerkt op donderdag 5 en 12 augustus. Vitesse speelt eerst thuis in Gelredome en gaat een week later op bezoek in Ierland. Alle seizoenkaarthouders krijgen gratis toegang tot het thuisduel. 

Voor zowel Dundalk FC als Levadia Tallinn is het seizoen momenteel al halverwege. Dundalk FC bezet momenteel de zesde plaats in de Ierse Premier League. De ploeg van manager Vinny Perth kroonde zich vorig seizoen tot bekerwinnaar en nummer drie van Ierland, terwijl het toen ook uitkwam in de voorrondes van zowel de Champions League als de Europa League. Levadia Tallinn staat na zeventien speelronden bovenaan in de competitie van Estland, waarmee de club uit de Estse hoofdstad afstevent op haar tiende landstitel in de clubgeschiedenis.

Mocht Vitesse de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League doorkomen, dan wachten op 19 en 26 augustus de play-offs voor de ploeg van trainer Thomas Letsch. Dat is de laatste te nemen horde voor de poulefase. Op maandag 2 augustus wordt er alvast geloot voor de play-offs.

image