Extra oefenwedstrijd ingelast: zaterdag tegen Lommel SK

Er is een achtste wedstrijd toegevoegd aan het oefenprogramma van Vitesse. Komende zaterdag komt de formatie van trainer Thomas Letsch in actie tegen Lommel SK. Het besloten duel wordt om 18.00 uur afgetrapt in GelreDome.

Het is helaas geen haalbare optie gebleken om het duel met Lommel SK open te stellen voor publiek. Vitesse gaat er, mede op basis van de actuele regelgeving, wel van uit dat GelreDome bij het eerste Europese optreden voor twee derde gevuld kan worden. Alle seizoenkaarthouders krijgen, als dank voor hun onverminderde steun, gratis toegang tot de eerste thuiswedstrijd in de UEFA Europa Conference League op donderdag 5 augustus. Het Ierse Dundalk FC of het Estse FCI Levadia Tallinn zal dan de tegenstander zijn in GelreDome.

Vitesse zal ervoor zorgen dat de oefenwedstrijd tegen Lommel SK uitgebreid te volgen is via de officiële kanalen van de club. Het duel zal onder meer live worden uitgezonden op het YouTube-kanaal.

Lommel SK
Met Lommel SK treft Vitesse de club die twee seizoenen op rij een zesde plaats heeft genoteerd in de Belgische Eerste Klasse B. De Vlaamse club heeft met Harm van Veldhoven (oud-trainer en -directeur van Roda JC Kerkrade) een bekend gezicht als voorzitter. Lommel is sinds mei 2020 in handen van de bekende City Football Group, dat onder meer eigenaar is van Manchester City. Er spelen ook vier huurlingen van de Engelse topclub in het Soevereinstadion.

Daags voor de wedstrijd tegen Lommel SK (op vrijdag 23 juli om 19.00 uur) zal Vitesse het opnemen tegen Go Ahead Eagles. Op donderdag 29 juli (16.30 uur) wordt de voorbereiding afgesloten tegen VfL Bochum. Ook bij deze twee duels zal er een livestream beschikbaar worden gesteld.