Vitesse en Go Ahead Eagles houden elkaar in evenwicht (video)

Vitesse speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Via een rake kopbal van Oussama Darfalou kwam de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch op voorsprong. Giovarny Sluiter bracht de Deventenaren op slag van rust weer op gelijke hoogte. Zo eindigde het zesde oefenduel van de Arnhemmers in een gelijkspel.

image
De ontmoeting in Terwolde was een weerzien met veel oud Vitessenaren. Met oud (jeugd)spelers Boyd Lucassen, Martijn Berden en Job Schuurman en oud stafleden Rein Baart en Frank Nab waren er veel bekende gezichten bij de ploeg uit Deventer. Aan Arnhemse zijde stond er een nieuw gezicht in het veld. Het was het officieuze debuut voor doelman Markus Schubert.

image

De Duitse goalie moest al vroeg in de wedstrijd ingrijpen. Hij voorkwam met zijn actie dat Berden bij de bal kon. Het leek alsof de ploeg van trainer Thomas Letsch even wakker geschud moest worden, want na dat moment werden de Arnhemmers sterker. Verschillende mogelijkheden volgden. Enrico Hernandez stuitte op de verdediging, een schot van Giovanni van Zwam belandde in de handen van keeper Andries Noppert en pogingen van Ousamma Tannane en Patrick Vroegh gingen over en naast het doel. Na een fraaie versnelling wist Riechedly Bazoer Darfalou te bereiken, maar de Algerijn raakte de bal niet lekker.

image

Toch was het Go Ahead Eagles dat misschien wel de grootste kans van de wedstrijd noteerde. Een pass van Lucassen werd via Berden verlengd en vervolgens door Jacob Mulenga tegen de lat geprikt. Maar ook voor Vitesse volgde een kans. Eentje die wel werd verzilverd. Darfalou torende boven iedereen uit en kopte de bal, vanuit een vrije trap van Tannane, binnen: 0-1. Op slag van rust kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen op gelijke hoogte. Giovarny Sluiter schoot de bal, op aangeven van Berden, beheerst binnen: 1-1.

image

Een strakke schuiver van Daan Huisman betekende in het begin van de tweede helft bijna de 1-2, maar Noppert was alert. Twee pogingen van Nikolai Baden Frederiksen volgden. De eerste bal verdween naast het doel en een pegel belandde in de handen van de keeper. In het laatste kwartier kregen beide ploegen grote mogelijkheden. Daan Reiziger moest een aantal maal ingrijpen en aan de andere kant raakte een verdwaalde voorzet van Hilary Gong het aluminium. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Vitesse speelt nog twee oefenwedstrijden voordat de ploeg in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League in actie komt. Op zaterdag 24 juli nemen de geel-zwarten het op tegen Lommel SK en op donderdag 29 juli speelt de ploeg tegen VfL Bochum. 

Go Ahead Eagles vs Vitesse 1-1 (1-1)
36' Darfalou 0-1, 44' Sluiter 1-1

Opstelling Go Ahead Eagles
Noppert (K), Deijl, Nauber, Bakker, Kuipers, Lucassen, Rommens, Dimitrijevic, Berden, Mulenga, Dos Santos

Opstelling Vitesse
Schubert (K) (46’ Reiziger), Darfalou (46’ Buitink), Bazoer (60’ Leeflang), Tannane (C) (46’ Frederiksen) (80’ Van Duivenbooden), Gong, Vroegh, Cornelisse, Huisman, Manhoef, Hernandez, Van Zwam

Geel: 14’ Vroegh, 44' Tannane