Vitesse verliest oefenduel van Lommel SK (video)

Vitesse heeft vanavond het oefenduel tegen Lommel SK met 0-1 verloren. Caio Roque scoorde de enige treffer van de avond namens de Belgen.

image

Na een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op vrijdagavond stond zaterdagavond het tweede testduel van het weekend op het programma. In GelreDome troffen de Arnhemmers Lommel SK, een ploeg die uitkomt in de Belgische Eerste Klasse B.

 image

Het eerste wapenfeit was voor de Belgen maar Markus Schubert redde. Net als de avond ervoor kwam daarna een fase waarin Vitesse controleerde. Alleen echte kansen bleven uit. Het was Loïs Openda die tot dan toe het grootste gevaar stichtte. De aanvaller nam de bal vol op zijn slof, maar doelman Jari de Busser reageerde alert en voorkwam daarmee dat de Arnhemmers op voorsprong kwamen. Een schot van Nikolai Baden Frederiksen dat niet veel later volgde, werd door de Belgische verdediging geblokt en een kopbal van Tomás Hájek vloog over het doel. Zo gingen de eerste 45 minuten doelpuntloos voorbij.  

image

Aan het begin van de tweede helft schakelden de Arnhemmers een tandje bij. Dat resulteerde in schoten van Matús Bero en invaller en debutant Yann Gboho en twee kopballen van Danilho Doekhi. Alle pogingen troffen geen doel. De boomlange Doekhi moest niet veel later voor zijn eigen doel in actie komen. Met een blok voorkwam hij dat Yannick Vandersmissen tot scoren kon komen.

image

Via Bero probeerden de geel-zwarten hun jacht op een doelpunt voort te zetten, maar de voorzet van de Slowaak ging voorbij aan Julian von Moos en Openda. Ook Maxi Wittek was dichtbij een treffer. Zijn afstandsschot ketste via de vingertoppen van de keeper en daarna de lat uit het doel. Het gevaar was daarmee nog niet geweken. In de rebound probeerde Yann het vanuit de draai, maar stuitte op een blok. Uiteindelijk schoot Bero naast.

image

Waar Vitesse druk zette, waren het de Belgen die op voorsprong kwamen. Vanuit de omschakeling kreeg Roque de bal voor zijn voeten en rondde beheerst af. De ploeg van Thomas Letsch verloor daardoor de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding.

Donderdag 29 juli spelen de Arnhemmers nog een oefenduel tegen VfL Bochum alvorens de ploeg op donderdag 5 augustus de eerste wedstrijd speelt in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League.

Vitesse vs Lommel SK 0-1 (0-0)

78’ Roque 0-1

Opstelling Vitesse
Schubert (K), Doekhi ©, Openda, Tronstad, Frederiksen (46’ Gboho), Oroz, Hájek, Von Moos (64’ Darfalou), Bero (77’ Buitink), Domgjoni, Wittek

Opstelling Lommel SK
Busser (K), Lemoine, Wuytens, Kis, Neven ©, Henkens, Saito, Belghali, Thordarson, Troonbeeckx, Boussouf

Scheidsrechter: Van Zuilichem