Vitesse sluit oefencampagne winnend af (video)

Vitesse heeft het laatste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. De Arnhemmers wonnen met 1-2 van VfL Bochum dankzij doelpunten van Riechedly Bazoer en Loïs Openda. Takuma Asono scoorde namens de Duitsers.

image

Voor de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch was de wedstrijd tegen VfL Bochum de ‘generale repetitie’ voordat volgende week donderdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma staat. Doelman Markus Schubert zou in het duel tegen de Duitsers starten, maar viel aan het einde van de warming-up uit met lichte klachten. Jeroen Houwen verving de Duitser. 

image

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Romaric Yapi. De rechtsback haalde uit, maar zijn schot miste kracht waardoor het een gemakkelijke prooi was voor doelman Manuel Riemann. Aan de andere kant van het veld kreeg de Zwitser Saulo Decarli veel ruimte, maar werd hij net niet bereikt door zijn teamgenoten. 

image

In de 22ste minuut was Vitesse dicht bij een treffer. Openda lobte de bal over de doelman heen richting Nikolai Baden Frederiksen, maar de Deen werd net op tijd afgetroefd door Decarli. De vliegensvlugge Openda deed niet veel later een nieuwe poging. Hij stoomde op tot het zestienmetergebied, werd daar licht aangeraakt, maar kreeg tot zijn verbazing geen penalty.

Het meest opmerkelijke moment van de eerste helft kwam van de schoen van keeper Riemann. Hij zag Houwen ver voor zijn goal staan en probeerde het vanaf zijn eigen helft. De Vitesse-doelman tikte de bal via de lat, ternauwernood, over het doel. Op slag van rust was daar nog een mogelijkheid voor Frederiksen, maar hij raakte de bal niet lekker. 

image

Met twee gevaarlijke voorzetten van Maxi Wittek en een afstandsschot van Danilho Doekhi, die over ging, startte Vitesse sterk aan het tweede bedrijf. Ook Oussama Tannane testte VfL Bochum-keeper Tjark Ernst, die de inzet van Tannane uit de kruising plukte. Via een afgeslagen corner opende Bazoer de score namens de Arnhemmers, middels een schot van afstand: 0-1. 

Ook daarna bleef Vitesse aandringen en ging het op zoek naar de tweede treffer. Million Manhoef kopte de bal op de lat, na een voorzet van Tannane. Oussama Darfalou probeerde het in de rebound met een omhaal, die uiteindelijk over het doel ging. Een kwartier voor tijd tekende Asano voor de gelijkmaker namens de ploeg uit Duitsland. De Japanner liep een voorzet vanaf links bij de tweede paal binnen: 1-1. 

image

Openda bracht Vitesse acht minuten voor tijd, na een knappe actie, weer op voorsprong: 2-1. Openda ontving een steekpass van Tannane, speelde vervolgens twee verdedigers uit, om de bal in de verre hoek te plaatsen. In de slotfase hield Houwen zijn ploeg op de been door kansen van Asano en Zoller te keren.

Vitesse speelt op donderdag 5 augustus de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De Arnhemmers nemen het dan in de derde voorronde van de UEFA Europa Conference League op tegen Dundalk FC. Het duel start om 19.00 uur in GelreDome. 

VfL Bochum vs Vitesse 1-2 (0-0)

63’ Bazoer 0-1, 75’ Asano 1-1, 80’ Openda 1-2 

Opstelling VfL Bochum

Riemann (K), Gamboa, Masovic, Decarli, Osterhage, Chibsah, Novothny, Antwi-Adjei, Lampropoulos, Leitsch, Ganvoula

Opstelling Vitesse

Houwen (K), Doekhi ©, Openda (Von Moos), Tronstad, Bazoer (88’ Oroz), Frederiksen (60’ Darfalou), Hajek, Gboho (60’ Tannane), Domgjoni (60’ Vroegh), Yapi (46’ Manhoef), Wittek

Geel: 20’ Bazoer, 45’ Gamboa, 81’ Darfalou