Vitesse Betrokken doet mee aan FAN Cup in Bulgarije

Ter voorbereiding van de FAN Cup zijn manager BVO Kevin Janssen en projectleider Bram Langelaar afgelopen maand afgereisd naar Albena in Bulgarije. De FAN Cup is een Erasmus+ programma waar Vitesse Betrokken in september aan zal deelnemen. Onze Europese partner EFDN bracht ons in contact met de organisatie in Bulgarije. Een prachtig resort in Albena zal de thuishaven zijn voor een voetbaltoernooi met een maatschappelijke achterliggende gedachte. Tijdens het bezoek aan het resort is er kennisgemaakt met de organisatie, werd het programma toegelicht en was er de mogelijkheid om andere deelnemende landen te spreken.

Tijdens de FAN Cup zullen 36 teams uit 11 landen strijden op het jaarlijks terugkerende toernooi in Bulgarije. Het idee is om als Vitesse Betrokken deel te nemen met twee teams, die gevormd worden door onze samenwerkingspartners AM Support en Presikhaaf University. Hierbij bieden we kansarme jongeren de mogelijkheid een unieke voetbalreis te maken. Daarnaast krijgen de begeleiders van AM Support en Presikhaaf University op deze manier een waardevolle beloning voor hun aandeel aan het verbeteren van de Arnhemse samenleving.

Het toernooi kent vele side-events waarin de fans aan de slag gaan met verschillende thema’s rondom het gedrag van fans. Naast de twee teams zullen een aantal supporters van Vitesse meegaan om in gesprek te gaan over deze thema’s. Dit zal onder begeleiding zijn van supporterscoördinator Denny Elfring. Ook een aantal vrijwilligers van Vitesse krijgen de kans op een voetbalreis naar Bulgarije. We kijken uit naar een unieke internationale ervaring voor verschillende doelgroepen!