Vitesse Hattrick coaches ronden seizoen 2020|2021 af en ontvangen certificaat

Zeven coaches hebben het afgelopen seizoen de coachopleiding gevolgd en zijn ondanks alle beperkingen en aanpassingen een jaar lang met de kinderen aan de slag gegaan. Door het ontbreken van de speelrondes was het vooral de taak aan de coaches om de kinderen elke week te motiveren. Dit hebben ze uitstekend gedaan! Tijdens de afsluitingen van vorige week keken we gezamenlijk naar de persoonlijke ontwikkeling van de coaches en ontvingen zij allen een certificaat.

Het doel van de Vitesse Hattrick coachopleiding is om jongeren kennis te laten maken met het coachen en begeleiden van kinderen. Op deze manier willen wij de jongeren de kans geven een eerste stap in hun maatschappelijke carrière te zetten. Met de Vitesse Hattrick coachopleiding hopen we de afstand naar een baan in het sociaal-maatschappelijke- of sportieve werkveld te verkleinen voor de deelnemers. Stijn verteld over zijn ervaring: “In het begin word je makkelijk onderdeel van de groep, omdat je een bekend gezicht bent voor de kinderen. Toch waren er kinderen die wat meer op de achtergrond bleven, daarom heb ik vooral gefocust op positief coachen zodat alle deelnemers betrokken worden. Hier hebben we tijdens de coaching bijeenkomsten veel over geleerd.”

Ook volgend jaar zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren uit de Arnhemse wijken! Ken jij meiden of jongens die graag met een team van kinderen aan de slag willen gaan en affiniteit hebben met training of voetbal? Stuur een aanmelding of aanbeveling door naar: info@vitessebetrokken.nl