Vitesse Werkt! start met 8 deelnemers

Afgelopen maand is het re-integratieprogramma Vitesse Werkt! gestart. De eerste deelnemers zijn in augustus vol enthousiasme aan de slag gegaan met verschillende trainingen op het gebied van fitheid en mentale weerbaarheid. Op de velden van voetbalvereniging MASV, gelegen onder de rook van het GelreDome, krijgen de deelnemers voetbaltraining van Vitesse Coach Ton Vosselman. Daarnaast werken ze ook aan hun fitheid tijdens de fitness en bootcamptrainingen onder leiding van Tim Verweij.

Vanaf september zal er nog een extra verdieping gecreëerd worden. Dan gaan de deelnemers ook beginnen met de module werknemersvaardigheden in samenwerking met Scalabor. Samenwerkingspartner Scalabor helpt de deelnemers om de eerste stappen te zetten op het gebied van werknemersvaardigheden. Deze trainingen zullen plaatsvinden op het GelreDome. Uiteindelijk kunnen deelnemers via Scalabor ook stage-, leer- en werkplekken aangeboden krijgen.

Voor nu maken de deelnemers al een mooie start op het gebied van gezondheid en conditie. Het streven is om de komende tijd nog meer mensen arbeidsfitter te maken en om mooie vervolgstappen te kunnen maken richting opleiding of werk. De officiële kick-off zal in september plaatsvinden met een feestelijke en sportieve opening.