Vrolijke gezichten tijdens de Vitesse G-Trofee (video)

Na drie jaar keerde woensdag 1 september een prachtige traditie terug op onze trainingsaccommodatie op Papendal: de Vitesse G-Trofee! Teams bestaande uit volwassenen met een verstandelijke beperking gingen op het voetbalveld de strijd met elkaar aan.

De Vitesse G-Trofee wordt al georganiseerd sinds 1996, maar lag de afgelopen jaren stil. Edward Sturing, ambassadeur van Vitesse Betrokken, is enorm blij dat het maatschappelijke event weer terug is op de Arnhemse velden: "De Vitesse G-Trofee hoort bij Vitesse. Ik ken het al vanuit de tijd dat ik zelf nog speler was en keek er altijd enorm naar uit. Het is prachtig dat het evenement weer terug is en dat we daarmee de deelnemers een fantastische dag kunnen bezorgen."

image

Op het kunstgrasveld van de trainingsaccommodatie op Papendal streden de zestien teams, verdeeld over een ochtend- en middagprogramma, tegen elkaar. In tegenstelling tot voorgaande edities waren er, in verband met de coronamaatregelen, helaas geen selectiespelers van Vitesse aanwezig. Daarentegen kregen de teams volop steun van Vitesse-jeugdtrainers en medewerkers. De dag werd afgesloten met een Roofvogelshow door De Valk. 

Kortom: een overgetelijke dag voor de deelnemers!

image