Nieuwe editie Vitesse Werkt! van start

Het zevende seizoen van Vitesse Werkt! is begonnen. Na een periode van afwezigheid in verband met het coronavirus, startte de maatschappelijke stichting van Vitesse in samenwerking met Scalabor, onlangs met een nieuwe editie van het re-integratietraject. Fitheid en mentale weerbaarheid staan centraal binnen dit maatschappelijke project, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar een opleiding of betaalde baan.

image

De nieuwe editie van Vitesse Werkt! werd afgetrapt door een motiverende welkomstwoordjes van Wim Ludeke (voorzitter Vitesse Betrokken), Marcel Hielkema (directeur-bestuurder Scalabor) en Martien Louwers (wethouder gemeente Arnhem), gevolgd door een rondleiding door GelreDome. Edward Sturing, ambassadeur van Vitesse Betrokken, gaf de deelnemers met veel positieve energie tot slot een pittige voetbaltraining om ze een eerste zetje in de goede richting te geven. Daarmee klonk het officiële startschot van het nieuwe seizoen. 

image

De komende periode moeten verschillende trainingen, zowel binnen als buiten de lijnen, de deelnemers op weg helpen naar een opleiding of betaalde werkplek. Op de velden van voetbalvereniging MASV, gelegen onder de rook van GelreDome, krijgen de deelnemers voetbaltraining en daarnaast werken ze ook aan hun fitheid tijdens fitness- en bootcamptrainingen. Een goede gezondheid en conditie is namelijk dé basis om arbeidsfit te kunnen zijn. 

image

Naast fysieke trainingen werken de deelnemers, onder leiding van Scalabor, aan hun werknemersvaardigheden. Zo worden de kwaliteiten van de deelnemers ook op dat vlak ontplooid. Voor de deelnemers bestaat aan het einde van het traject de mogelijkheid om via Scalabor een stage-, leer- of werkplek aangeboden te krijgen.