Vitesse pakt drie belangrijke punten in Waalwijk (video)

In speelronde vier heeft Vitesse een 1-2 belangrijke overwinning geboekt op RKC Waalwijk. Na een vroege voorsprong via Danilho Doekhi bracht Said Bakari de Waalwijkers voor rust nog op gelijke hoogte. Het doelpunt van Yann Gboho in het tweede bedrijf leverde de Arnhemmers, in een zwaarbevochte wedstrijd, uiteindelijk de overwinning op.

image

Voor velen was de ontmoeting in Waalwijk een weerzien met oude bekenden. Met Joseph Oosting aan het roer, Alexander Büttner en Yassin Oukili in de selectie en Mohammed Allach als technisch directeur kent de club uit Waalwijk veel personen met een Vitesse-verleden. Bij Vitesse keerde aanvoerder Doekhi, na een blessure, terug in de basis en Thomas Letsch kon ook weer beschikken over Jacob Rasmussen en Julian von Moos. Daarentegen ontbrak Dominik Oroz wegens een positieve test en ook Matus Bero was niet inzetbaar.

image

Captain Doekhi liet gelijk merken terug te zijn. Na dertien minuten kopte hij de bal binnen en zette zijn ploeg daarmee op een vroege voorsprong: 0-1. Het doelpunt kon er echter niet voor zorgen dat de Arnhemmers in de eerste helft grip op de wedstrijd hielden.

image

RKC Waalwijk kreeg verschillende mogelijkheden. Een poging van Jens Odgaard werd gestopt, Richard van der Venne kopte over en ook een kopbal van Anita verdween naast het doel. In de 27ste minuut was het dan ook raak voor de Brabanders. Met een fraai schot zette Bakari de ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Niet lang daarna was hij opnieuw gevaarlijk, maar Schubert voorkwam een tweede tegentreffer.

image

Een doelpunt van Gboho zorgde er in de tweede helft voor dat de Arnhemmers weer de leiding namen: 1-2. Toch bleef het spannend in Waalwijk. Michiel Kramer was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet rolde ternauwernood voorlangs. Een kwartier voor tijd had Loïs Openda de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De snelle Belg stoomde op maar stuitte op doelman Etienne Vaessen. Niet veel later bleek de goalie opnieuw een sta-in-de-weg. Nikolai Baden Frederiksen bracht Oussama Darfalou in stelling, maar hij schoot de bal tegen de keeper aan. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2. In de slotfase van het duel was daar nog een mooi moment voor Rasmussen. De Deen, die vanaf het begin de voorbereiding geblesseerd was, mocht invallen. 

image

Donderdag speelt Vitesse de volgende wedstrijd. Dan wacht het eerste Europese duel in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League tegen NŠ Mura. 

RKC Waalwijk vs Vitesse 1-2 (1-1)
13’ Doekhi 0-1; 27’ Bakari 1-1; 54’ Gboho 1-2

Gele kaart: 21’ Büttner; 31’ Kramer; 49’ Van der Venne; 77’ Wittek; 89’ Vaessen

Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen (K), Gaari, Meulensteen (C), Anita, Odgaad, Azhil (71’ Daneels), Van der Venne (71’ Bel Hassani), Bakari, Büttner (86’ El Bouchataoui), Kramer, Touba

Reserves RKC Waalwijk
Teunckens (K), El Maach (K), Adewoye, Lutonda, Stokkers, Bel Hassani, El Bouchataoui, Nieuwpoort, Daneels, Van den Buijs, Augustijns, Oukili

Opstelling Vitesse
Schubert (K), Dasa, Doekhi (C), Openda (73’ Frederiksen), Tronstad, Darfalou, Hájek (46’ Tannane), Gboho (59’ Huisman), Domgjoni (59’ Vroegh), Wittek, Cornelisse

Reserves Vitesse
Houwen (K), Van Haveren (K), Rasmussen, Bazoer, Frederiksen, Tannane, Von Moos, Yapi, Buitink, Vroegh, Huisman

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis