Directie-update: wij geloven in meer

Van weken zoals deze houden we wel in Arnhem. Na de 1-2 winst bij RKC Waalwijk gaat donderdagavond (18.45 uur) de poulefase van de UEFA Europa Conference League van start voor Vitesse. En alsof dat nog niet genoeg is, wacht komende zondag ook nog de altijd bijzondere Airborne-wedstrijd tegen FC Twente. Ondertussen werd woensdag de hernieuwde visie van de club gepresenteerd, onder het motto ‘Believe in More’. Daar staat deze Directie-update in het teken van.

Pascal van Wijk (algemeen directeur)
“We hebben dit visieplan met trots, energie en ambitie gepresenteerd. We laten hiermee niet alleen zien dat we de volgende stappen willen zetten, maar zijn er ook heilig van overtuigd dat dit mogelijk is met Vitesse. Dat gevoel was al aanwezig en is alleen maar versterkt dankzij de uitwerking van de positionering, de merkidentiteit en de doelstellingen en ambities voor de komende drie tot vijf jaar.

image

Veel mensen zullen vooral nieuwsgierig zijn naar onze belangrijkste doelen. In de basis zijn dat het structureel behalen van Europees voetbal, nog meer focus op (talent)ontwikkeling, een toenemende financiële onafhankelijkheid, een groeiend aantal supporters en seizoenkaarthouders, een positiever imago in de regio en daarbuiten en een nog actievere sociaal-maatschappelijke rol in de Arnhemse regio. Deze laatste drie zaken hebben direct te maken met onze binding en betrokkenheid met de stad en regio. Dat is voor ons van essentieel belang. Dat realiseren wij onszelf continu en daar handelen we ook naar. In deze periode komt dat bijvoorbeeld naar voren bij de (her)start van maatschappelijke projecten als Vitesse Werkt! en Vitesse GOALS of de naar Slovenië meegereisde supporters, maar er zijn nog veel meer voorbeelden te benoemen. Voorbeelden van de saamhorigheid die ons DNA kenmerkt en ons energie geeft.”

Peter Rovers (commercieel directeur)
“We zijn bijna een jaar bezig geweest om onze nieuwe visie van A tot Z vorm te geven en te onderbouwen. Er is uitgebreid gesproken met alle (voetbal)afdelingen binnen Vitesse, het Stichtingsbestuur en de Raad van Advies, maar ook met vertegenwoordigers van de supporters, sponsoren, media, gemeente en de stichting Vitesse Betrokken. Deze open en kritische gesprekken hebben ons veel belangrijke en leerzame input opgeleverd. De start van de groepsfase van de Conference League is vanzelfsprekend een mooi moment om het eindresultaat te presenteren. Dat doen wij bewust op een zeer open en actieve manier, zodat onze achterban wordt meegenomen in waar Vitesse op dit moment staat, welke stippen er aan de horizon zijn gezet en hoe wij onze ambities willen gaan realiseren. Maar hiermee is het proces nog niet afgerond. Integendeel. Dit is pas het begin. Alles moet nu continu terugkomen in ons doen en laten, in ons gedrag. Daarom zorgen wij ook voor een grondige implementatie, onder meer met diverse workshops voor de werknemers van Vitesse. Daarin blijkt dat Believe in More al echt leeft binnen Vitesse.

image

Toch zijn de eerste resultaten van het drie- tot vijfjarenplan al zichtbaar. Niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen. Zo zien wij de (online) fan base fors groeien (meer dan 20.000 nieuwe volgers sinds januari) en wordt de neerwaartse trend met betrekking tot de seizoenkaartverkoop omgebogen. Ook gaan de passe-partouts voor de thuiswedstrijden in de Conference League als warme broodjes over de toonbank, met al bijna 10.500 verkochte exemplaren. De losse verkoop is vandaag ook voortvarend van start gegaan. Commercieel gezien mogen we ons zeer gelukkig prijzen met de samenwerking met eToro, aangezien dit een hoofdsponsor van naam en statuur is. We hebben een nadrukkelijke wederzijdse intentie voor een langdurig partnership uitgesproken, iets waar we in de winter met elkaar naar zullen kijken.”

Johannes Spors (technisch directeur)
“Believe in More staat precies voor het motto en de uitstraling die op dit moment bij Vitesse passen. Ik heb een sterk gevoel bij deze visie en vind het waardevol dat deze nu vanuit een breed perspectief omschreven, onderbouwd en uitgerold is. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons verder zal helpen in de ontwikkeling van de club. Voor mijn gevoel is Vitesse klaar voor de toekomst. Nu onze identiteit, visie en ambities concreter zijn vormgegeven, kunnen we dit steeds beter met elkaar uitdragen.

image

Uiteraard moet dit ook op het veld terugkomen, in de speelstijl en de prestaties. Wat dat betreft zijn de eerste resultaten van deze ‘Vitesse-manier’ al zichtbaar, onder meer met het behalen van de vierde plek in de Eredivisie, de bekerfinale en plaatsing voor de Conference League. We hebben de ambitie om structureel op dit podium te acteren en geloven er ook in dat dit mogelijk is. Op dit niveau groeien de spelers en de club ook alleen maar meer. En voor alles geldt: we doen het samen, als een team. En het liefst met een innovatieve aanpak binnen alle geledingen van de club en een focus op talent(ontwikkeling). Vitesse gelooft niet alleen zelf in meer, maar biedt spelers en medewerkers ook de kans om meer te bereiken in hun carrière.”

NŠ Mura vs Vitesse
Vitesse mag donderdagavond weer haar opwachting maken op het Europese podium. Om 18.45 uur trappen de Arnhemmers de poulefase van de UEFA Europa Conference League af tegen NŠ Mura. Het duel in het Ljudski vrt-stadion in Maribor is niet alleen het begin van een groepsfase met zes prachtige affiches, maar staat ook symbool voor de hernieuwde visie.

Wij zijn Vitesse. Wij geloven in meer. Het beste moet nog komen.