Vitesse start uitstekend in groepsfase UEFA Europa Conference League (video)

Vitesse heeft donderdagavond de eerste overwinning geboekt in de groepsfase van de UEFA Conference League. In Slovenië versloeg de ploeg van Thomas Letsch NŠ Mura met 0-2 dankzij doelpunten van Sondre Tronstad en Danilho Doekhi. De Arnhemmers beginnen de Europese poulefase daardoor met een belangrijke driepunter.

Onder toeziend oog van circa honderd meegereisde supporters kwam Vitesse flitsend uit de startblokken. Al na vijf minuten noteerden de Arnhemmers de eerste kans. Het was bijna dé perfecte start in Maribor. Matuš Bero gaf de bal met een hakje mee aan Oussama Tannane, die een voorzet achter het standbeen langs gaf. De kopbal van Nikolai Baden Frederiksen die volgde ging echter over. Daarna was het de beurt aan Maxi Wittek. Hij nam het doel onder vuur, maar de bal werd gestopt door keeper Matko Obradović. De Arnhemmers bleven gevaarlijk met een schot van Riechedly Bazoer en een tweede poging van Wittek. De Duitser was heel dicht bij een treffer, maar opnieuw bracht de doelman redding.

Halverwege de eerste helft liet NŠ Mura zich voor het eerst zien voor het doel van Markus Schubert. De eerste poging was direct raak maar werd ook gelijk weer afgekeurd wegens buitenspel. Daarna volgde een kopbal van Jan Gorenc, die over het doel verdween.

image

Het Arnhemse overwicht betaalde zich na precies een half uur uit. Tronstad schoot de bal, in twee instanties, raak en vierde het doelpunt met het ontplofte uitvak: 0-1. Hoewel de ploeg via Bero, Tannane, Frederiksen en Bazoer de kans kreeg om verder uit te lopen, gebeurde dat niet. Dat Vitesse niet met een grotere voorsprong ging rusten, was dan ook wonderbaarlijk.

image

Ook in het tweede bedrijf bleven de Arnhemmers kansen creëren. Dat gebeurde al direct na rust, toen een goede kopbal van Frederiksen knap door de Kroatische goalie werd gered. Een tweede mogelijkheid van de Deen verdween over het Sloveense doel. Ook Bero en Tannane waren opnieuw dichtbij, maar de keeper en de lat brachten redding.  

image

Even kwamen de Arnhemmers nog met de schrik vrij toen Zan Karničnik namens NŠ Mura de aansluitingstreffer bijna op zijn slof had. De bal verdween ternauwernood voorlangs. Toch bleef Vitesse veruit de bovenliggende partij en werd uiteindelijk het welverdiende doelpunt gevonden. Doekhi torende boven iedereen uit en kopte de bal vanuit een hoekschop binnen: 0-2. Daarmee pakt Vitesse de eerste drie punten in de groepsfase, waar groepsgenoten Tottenham Hotspur en Stade Rennais FC beiden één punt overhielden aan hun onderlinge duel (2-2). 

image

Zondag 19 september speelt Vitesse de volgende wedstrijd. En niet zomaar een wedstrijd. Dan staat het traditionele Airborne-duel op het programma. In GelreDome wordt er afgetrapt om 16.45 uur. Wil je erbij zijn? Bestel jouw ticket dan hier!

NŠ Mura vs Vitesse 0-2 (0-1)

30’ Tronstad 0-1; 69’ Doekhi 0-2

Geel: 72’ Horvat

Opstelling NŠ Mura
Obradović (k), Kozar (c) (79’ Lorbek), Horvat, Kous, Karničnik, Šturm, Škoflek (79’Maroš), Gorenc, Lotrič (46’ T. Cipot), Klepač (46’ Pucko), Mandić

Reserves NŠ Mura
Erjavec (k), Zalokar (k), K.Cipot, Pucko, Karamarko, Lorbek, Maroša, T. Cipot, Mahimić

Opstelling Vitesse
Schubert (k), Doekhi (c), Tronstad, Bazoer (84’ Rasmussen), Frederiksen (66’ Darfalou), Tannane (66’Openda), Hájek, Gboho (66’ Huisman), Bero (90’ Vroegh), Yapi, Wittek

Reserves Vitesse
Houwen (k), Van Haveren (k), Rasmussen, Openda, Darfalou, Von Moos, Domgjoni, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman