Informatie over Airborne-wedstrijd tegen FC Twente

Komende zondag om 16.45 uur is het weer tijd voor het jaarlijkse Airborne-duel, de wedstrijd voor en door Arnhem. Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom deze speciale wedstrijd. Ditmaal is FC Twente de opponent in GelreDome, waar uiteraard weer tal van activiteiten is georganiseerd. In dit bericht zetten we alles op een rijtje.

image

De poorten van het stadion openen zondag om 15.15 uur. Alle supporters doen er goed aan om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval om 16.30 uur hun plekje hebben gevonden, aangezien het optreden van Ben Saunders dan gaat beginnen. De eerste The Voice of Holland-winnaar zal tussen de warming-up en de aftrap zijn fraaie Airborne-nummer uitvoeren. Na deze ode aan de Airborne-helden gaat Hertog zijn rondje vliegen en worden er portretten van veteranen op het veld geplaatst. Helaas kunnen zij vanwege COVID-19 helaas niet in levenden lijve aanwezig zijn in GelreDome. Als de portretten staan, dan zullen er weer abseilers afdalen op Zuid en Noord. Ondertussen staan er circa twintig vlaggenzwaaiers langs het veld. In de rust zullen er weer 25 doedelzakspelers naar de middencirkel lopen.

De activiteiten zijn een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne War Cemetery in Oosterbeek. Wil jij er ook bij zijn om de helden te eren? Bestel hier dan snel en eenvoudig je kaart(en).

image

Kom op tijd; QR-code bij de hand
Een negatief testbewijs (niet langer dan 24 uur voor de aftrap afgenomen), een vaccinatiebewijs (geldig vanaf 2 weken na de laatste prik) of een herstelbewijs (minder dan 6 maanden oud) is nog steeds vereist om het stadion te betreden. Zorg ervoor dat je de QR-code in de CoronaCheck-app, een geldig identiteitsbewijs en je toegangskaart bij de ingang bij de hand hebt. Om drukte te voorkomen vragen wij iedereen ook om ruim op tijd te komen.

Vervoer
Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van de fysieke seizoenkaart gratis gebruikmaken van de speciale pendelbussen tussen Centraal Station Arnhem en GelreDome

Overig
Wij wijzen er graag op dat alle stadions in Nederland, waaronder dus GelreDome, rookvrij zijn. Dat betekent dat roken in het stadion niet is toegestaan, ook niet onder aan de trappen. Het is verder vanwege bondsreglementen niet toegestaan om op de bordessen en trappen te staan. Wij vragen iedereen om deze plekken vrij te houden, om sancties voor de club te voorkomen.