Airborne-duel krijgt niet de gewenste afloop (video)

Het is Vitesse dit jaar niet gelukt om de Airborne-wedstrijd te winnen. FC Twente was zondag met 1-4 te sterk voor de Arnhemmers. Namens de club uit Enschede waren Robin Pröpper (2x), Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap trefzeker. Oussama Darfalou scoorde voor Vitesse.

 image

In het maroonrood en blauw, de kleuren van de Airborne Divisie, betraden de Arnhemmers het veld van GelreDome. Ondanks de afwezigheid van de veteranen was de bijzondere, traditionele Airborne-sfeer voelbaar in het stadion. Extra bitter was het daarom, dat een slordige start van de Arnhemmers een vroeg tegendoelpunt opleverde. Vanuit een vrije trap verlengde Pröpper met zijn hoofd en kopte de bal tussen de palen: 0-1. Bijna was daar in de tiende minuut ook nog een tweede tegentreffer, maar Markus Schubert stopte de doorgebroken Dimitris Limnios.

image

Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker, maar bleek niet succesvol. Een rommelige scrimmage van de ploeg van Thomas Letsch strandde en een kopbal van Jacob Rasmussen stuiterde voor het doel langs. Na een half uur had Loïs Openda de 1-1 op zijn schoen. De vlugge Belg werd weggestuurd door Oussama Tannane, maar stuitte vervolgens op doelman Lars Unnerstall. De keeper bleek een minuut later opnieuw een obstakel voor de Arnhemmers na een schot van Tannane. In plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt op slag van rust aan de andere kant. Na een overtreding van Matúš Bero ging de bal op de stip en benutte oud Vitessenaar Van Wolfswinkel de penalty: 0-2.

image

In de tweede helft begon Vitesse met drie verse krachten. Rasmussen, Tannane en Nikolai Baden Frederiksen verlieten het veld voor Enzo Cornelisse, Yann Gboho en Darfalou. Zij zagen hoe Pröpper in de 56e minuut de 0-3 binnenkopte voor FC Twente. Tot overmaat ramp werd het niet veel later ook nog 0-4, dankzij een doelpunt van Vlap. De Arnhemmers deden nog wel wat terug. Darfalou kopte de 1-4 binnen na een goede voorzet van Maxi Wittek. De off-day van Vitesse werd in de 85e minuut gecompleteerd nadat Danilho Doekhi een tweede gele en dus rode kaart ontving.

image

Lang de tijd heeft de ploeg niet om te treuren om het verloren duel. Vitesse speelt woensdagavond al de volgende Eredivisiewedstrijd. Dan is FC Groningen de tegenstander. In het hoge noorden wordt er om 20.00 uur afgetrapt.

Vitesse vs FC Twente 1-4 (0-2)
3’ Pröpper 0-1; 45+1 Van Wolfswinkel 0-2; 56’ Pröpper 0-3; 60’ Vlap 0-4; 61’ Darfalou 1-4

Geel: 18’ Brama; 39’ Sadilek; 42’ Doekhi; 45+1’ Zerrouki; 45+1’ Schubert; 85’ Doekhi

Rood: 85’ Doekhi

Opstelling FC Twente
Unnerstall (k), Troupée, Pröpper, Brama (74’ Smal), van Wolfswinkel (74’ Ugalde), Vlap, Limnios (74’ Misidjan), Zerrouki, Sadílek, Hilgers (80’ Dumic), Rots (86’ Cleonise)

Reserves FC Twente
De Lange (k), van der Gouw (k), Pleguezuelo, Smal, Ilic, Misidjan, Oosterwolde, Cleonise, Ugalde, Bosch, Everink, Dumic

Opstelling Vitesse
Schubert (k), Doekhi (c), Rasmussen (46’ Cornelisse), Openda, Tronstad, Bazoer, Frederiksen (46’ Darfalou), Tannane (46’ Gboho), Bero (60’ Vroegh), Wittek (80’ Buitink)

Reserves Vitesse
Houwen (k), Van Haveren (k), Darfalou, Hájek, Von Moos, Gboho, Domgjoni, Yapi Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman