Vitesse Voetbal Academie: Talenten van de maand september

De Vitesse Voetbal Academie kiest voor de boven-, midden en onderbouw iedere maand een speler uit die zich 'Talent van de Maand' mag noemen. In de maand september zijn dit Anass Zarrouk (bovenbouw, Vitesse O16), Jim Koller (middenbouw, Vitesse O15) en Mats Veen (onderbouw, Vitesse O11).

In de visie van de Vitesse Voetbal Academie is het belangrijk dat spelers het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen en durven maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, 24/7 gericht zijn op presteren en bovendien een sterke persoonlijkheid hebben. Naar deze punten wordt dan ook gekeken bij de Talent van de Maand-verkiezing.

image

Bovenbouw - Anass Zarrouk
Bij de bovenbouw is Anass Zarrouk verkozen tot de beste speler van de maand. ‘’Deze speler is laat rijp geworden en loopt mede hierdoor fysiek nog wat achter, al is daar tijdens de wedstrijden niks van te zien. Hij speelt moeiteloos mee en lost veel op met techniek en slimmigheden’’, vertelt zijn trainer Patrick Ax. ‘’Anass is ook aanvoerder van Vitesse O16. Deze rol is op zijn lijf geschreven, hij is zeer betrouwbaar’’, vervolgt de oefenmeester. ‘’Het is een technisch vaardige voetballer, is sterk aan de bal en weet vaak de tegenstander op het verkeerde been te zetten met een lichaamsbeweging. Daarnaast beschikt de middenvelder over een goede pass- en traptechniek met beide benen.’’

image

Middenbouw – Jim Koller
“Een échte nummer tien”, zo typeert Richard van der Lee zijn pupil Jim Koller. Jim is een aanvallende middenvelder die inzichtelijk sterk is en de ruimte goed weet te bespelen. Hij heeft het gevoel voor timing en diepte loopacties. Hierdoor komt de aanvallende middenvelder vaak in de positie om een assist te geven of zelf te scoren. ‘’Jim heeft de belangrijkste eigenschappen voor een voetballer. Hij is een liefhebber en tevens ook een harde werker’’, vertelt de Brabantse coach. ‘’Als teamplayer ondersteunt Koller zijn teamgenoten waar nodig.’’

image

Onderbouw – Mats Veen
Het laatste Talent van de Maand is Mats Veen, speler van Vitesse O11. Zijn trainer Ken van den Broek omschrijft Mats als een ’leergierige en behulpzame jongen’. Het talent probeert altijd zijn techniek toe te passen tijdens de partijvormen die hij heeft beoefend tijdens de techniektraining. ‘’Mats is een echte doorzetter. Als het even tegen zit blijft Mats gaan en laat hij zich niet afleiden door andere dingen. Een verdiende uitverkiezing dus’’, vervolgt van den Broek.