Vier internationals op pad; Toni Domgjoni kiest voor Kosovo

Na de belangrijke overwinning op Feyenoord (2-1) is het tijd voor de tweede interlandbreak van het seizoen. Net als in het eerste blok (begin september) zijn er vier spelers uit de eerste selectie van Vitesse geselecteerd voor hun land. Daarvan springt de oproep voor Toni Domgjoni het meest in het oog.

Domgjoni gaat voor het eerst op pad met Kosovo. De 23-jarige middenvelder speelde meer dan 25 jeugdinterlands voor Zwitserland, maar heeft ervoor gekozen om het land van zijn herkomst te vertegenwoordigen. Het is nog wachten op internationale goedkeuring, maar daar wordt hard aan gewerkt. Komt er snel groen licht van de FIFA, dan kan Domgjoni eventueel zijn Kosovaarse debuut maken in de WK-kwalificatieduels met Zweden en Georgië.

image

Matúš Bero is opnieuw opgeroepen voor Slowakije, dat tegen Rusland en Kroatië speelt in de kwalificatiereeks voor het WK. Eli Dasa hervat met Israël de jacht op een ticket voor het mondiale toernooi. De clash met Schotland (nummer twee versus nummer drie) belooft hierin een heuse kraker te worden, maar ook het treffen met Moldavië zal belangrijk zijn.

Met zijn twee goals tegen Feyenoord in de benen zal Loïs Openda het met België Onder 21 opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Kazachstan en Denemarken. Tot de selectie van Denemarken O21 zou aanvankelijk Nikolai Baden Frederiksen behoren, maar de Deense spits heeft zich afgemeld wegens fysieke redenen.

Programma Vitesse-internationals 

Vrijdag 8 oktober
- België O21 vs Kazachstan O21 (20.00 uur)
- Rusland vs Slowakije (20.45 uur) 

Zaterdag 9 oktober
- Schotland vs Israël (18.00 uur) 

Maandag 11 oktober
- Kroatië vs Slowakije (20.45 uur) 

Dinsdag 12 oktober
- België O21 vs Denemarken O21 (20.00 uur)
- Israël vs Moldavië (20.45 uur)

Jeugdinternationals en Dueñas
Vitesse-jeugdspelers Kaya Simons en Tom Bramel zijn opgeroepen voor Oranje Onder 17, dat in Albir tweemaal oefent tegen Spanje (op vrijdag 8 oktober en zondag 10 oktober). Verder staan Gyan de Regt en Miliano Jonathans op de stand-by lijst bij respectievelijk Oranje O19 en Oranje O18. Tot slot is de aan FC Eindhoven uitgeleende Enrico Dueñas Hernández weer geselecteerd voor El Salvador, dat de degens kruist met Panama en Costa Rica.

image