Loïs Openda en Enrico Dueñas Hernández trefzeker

Na zijn twee goals tegen Feyenoord (2-1 winst) heeft Loïs Openda ook zijn scoringsdrift getoond bij België Onder 21. De 21-jarige Luikenaar maakte vanaf elf meter de eerste treffer in de met 2-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Komende dinsdag speelt de Belgische groepskoploper tegen Denemarken, waar Nikolai Baden Frederiksen ontbreekt.

image

Dueñas
Waar Openda alweer zijn vierde doelpunt noteerde in drie speelrondes, was Enrico Dueñas Hernández in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst trefzeker voor de nationale ploeg van El Salvador. In zijn vierde interland zette de aanvallende middenvelder in twee instanties de beslissende 1-0 op het scorebord tegen Panama. Een schitterende primeur voor de aan FC Eindhoven verhuurde speler.

Bero
Het Slowakije van Matúš Bero kwam vrijdagavond ook in actie, maar de middenvelder van Vitesse moest genoegen nemen met een reserverol tegen Rusland (1-0 verlies). Komende maandag is er een nieuwe kans op speeltijd voor Bero, als Slowakije op bezoek gaat bij Kroatië.

image

Dasa en Domgjoni
Zaterdagavond speelt Eli Dasa met Israël de belangrijke uitwedstrijd tegen Schotland, in de kwalificatiecyclus voor het WK. Bijzondere aandacht zal op dat moment ook uitgaan naar Kosovo, omdat Toni Domgjoni in de uitwedstrijd tegen Zweden zijn debuut kan maken voor het land van zijn herkomst. De oud-jeugdinternational van Zwitserland heeft onlangs voor de Kosovaarse ploeg gekozen en heeft eerder deze week groen licht gekregen van de FIFA voor zijn overstap.