Loïs Openda opnieuw vlijmscherp, Eli Dasa wint ook

Loïs Openda heeft wederom de handen op elkaar gekregen bij België Onder 21. De aanvaller kroonde zichzelf met een schot met links tot matchwinner tegen Denemarken, waardoor hij nu vijf op vier loopt in de kwalificatiecyclus voor het jeugd-EK. Daarin gaat België met een perfecte score van twaalf punten aan kop in haar groep. Openda speelde 88 minuten mee bij de zuiderburen.

 image

Ook Eli Dasa wist drie punten bij te schrijven, met Israël. Moldavië werd op zakelijke wijze met 2-1 aan de kant geschoven in Be'er Sheva, waar Dasa 87 minuten meedeed. Voor de Israëlische ploeg was het wel zonde dat concurrent Schotland, dat afgelopen weekend al in de slotseconde de winnende maakte tegen Dasa en consorten, in de slotfase wist te zegevieren bij de Faeröer. Dat is voor Israël een bittere pil, aangezien de achterstand op de Schotse concurrent nu vier punten is en WK-plaatsing daardoor niet binnen handbereik ligt.

image

Tot slot is het voor Toni Domgjoni nog niet tot een debuut voor Kosovo gekomen in deze interlandbreak. De 23-jarige middenvelder bleef negentig minuten op de Kosovaarse bank tegen het Georgië van voormalig Vitesse-captain Guram Kashia. Domgjoni zat deze week voor het eerst bij de selectie van Kosovo, omdat hij er vorige week voor koos om voor het land van zijn herkomst uit te komen. Overigens won Georgië met 1-2 in Kosovo.