Vitesse eSports vol ambitie met Levi de Weerd en Manuel Bachoore

Een paar weken na de release van FIFA 22 presenteert Vitesse in samenwerking met Team Gullit het Vitesse eSports-team voor het seizoen 2021|2022. Goudhaantje Levi de Weerd zal daarin Manuel Bachoore aan zijn zijde hebben staan. Renzo Oemrawsingh, die De Weerd afgelopen seizoen in de KPN eDivisie flankeerde, wordt de coach van Vitesse eSports. Paskie Rokus blijft de drijvende kracht achter het team van Vitesse eSports, dat zich met onverminderde ambities klaarstoomt voor de KPN eDivisie.

Arnhemse ambities
Het nieuwe gezicht in het team van Vitesse eSports is dus Manuel. De 16-jarige eSporter ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig bij PSV eSports en is sinds september verbonden aan Team Gullit. Vitesse heeft de prettige samenwerking met de partij achter alle ‘geel-swerte’ eSporters opnieuw verlengd.

Paskie en de eSporters

Vitessenaar Paskie blijft dus actief als content creator, coördinator en begeleider van Vitesse eSports. “Met dit team zijn wij ervan overtuigd dat wij komend seizoen weer hoge ogen kunnen gooien in de KPN eDivisie”, zo maakt Paskie de Arnhemse ambities duidelijk. In de afgelopen jaargang wist Vitesse eSports in beide delen van het seizoen tweede te worden in de reguliere competitie. In de eerste seizoenshelft wisten Levi en Renzo bovendien de finale te bereiken.

Vitaliteit
Levi (17) liet vorig seizoen eens te meer zien dat hij met recht één van de beste eSporters van Europa genoemd wordt. Hij ontving niet alleen de talentenprijs in de eerste seizoenshelft, maar kroonde zich ook nog eens tot topscorer in beide delen van het seizoen. En het leuke is: Levi is voormalig jeugdspeler van Vitesse. “Dit onderstreept maar weer eens dat gamen goed te combineren valt met een gezonde en sportieve levensstijl”, aldus Paskie. “Dit principe hebben wij hoog in ons vaandel staan. Vitaliteit heeft niet voor niets dezelfde drie beginletters als Vitesse”, knipoogt hij.

Renzo, Levi en Manuel

KPN eDivisie
Binnenkort zal bekend worden wanneer de populaire KPN eDivisie weer van start zal gaan. De competitie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de Eredivisieclubs, EA SPORTS en DreamHack Sports Games.

Levi en Manuel