Klaas-Jan Huntelaar en Remco van der Schaaf verwelkomd bij academie

Er lopen de komende periode twee bekende gezichten rond op de trainingsaccommodatie op Papendal. Klaas-Jan Huntelaar zal twee dagen per week meelopen bij Vitesse Onder 21, dat sinds vorig seizoen onder leiding staat van Nicky Hofs. Daarnaast is Remco van der Schaaf tweemaal per week actief als assistent bij de Onder 14-ploeg van Michael Jansen.

image

Huntelaar neemt de komende tijd een kijkje in de keuken bij de Vitesse Voetbal Academie, om zich op deze wijze te oriënteren op het trainersvak. Dat doet de 76-voudig international na een imposante spelerscarrière, die hem onder meer langs Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 leidde. In beginsel zal Huntelaar tot de winterstop zijn ‘snuffelstage’ bij de Vitesse-opleiding afwerken.

image

Van der Schaaf is, eveneens tot in ieder geval de winteronderbreking, werkzaam als assistent-trainer bij Vitesse Onder 14. De 42-jarige oud-middenvelder kwam tijdens zijn spelersloopbaan tot 172 officiële duels voor de Arnhemse club. De speler uit Ten Boer maakte daarin negen doelpunten, waaronder zijn iconische ‘tulband-goal’ in de Gelderse derby in het seizoen 2005|2006.