Vitesse ontvangt voor derde keer dit seizoen UEFA-boete

Voor de derde maal in het huidige seizoen heeft Vitesse een behoorlijke geldboete opgelegd gekregen van de UEFA. In totaal komen de financiële sancties van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ voor de Arnhemse club in deze jaargang al neer op een bedrag van maar liefst 51.625 euro.

Naar aanleiding van het UEFA Europa Conference League-duel met Stade Rennais FC op 30 september heeft Vitesse een geldboete van 20.875 euro ontvangen, wegens het blokkeren van trappen en het gooien van voorwerpen (waaronder bekers met drank) richting het veld. Na de wedstrijden tegen Dundalk FC (5 augustus) en RSC Anderlecht (26 augustus) werden er ook al geldboetes van respectievelijk 3.250 euro en 27.500 euro neergelegd bij de club uit Arnhem. Dat gebeurde om soortgelijke redenen, al kwam daar bij Anderlecht nog het afsteken van vuurwerk bij.

Voorkom UEFA-boetes voor de club
Naar aanleiding van de forse geldboetes wil Vitesse de supporters richting het treffen met Tottenham Hotspur nogmaals oproepen om de trappen vrij te houden, geen bekers met drank en andere voorwerpen richting of op het speelveld te gooien en geen vuurwerk af te steken in het stadion. Op deze wijze kunnen we er samen een mooi voetbalfeest van maken, zonder dat dit de club hoge boetes oplevert.