Vitesse wil flow doorzetten na sensatie tegen Spurs (video)

Na de historische 1-0 overwinning op Tottenham Hotspur krijgt Vitesse komende zondag alweer de kans om de flow waarin het zit door te trekken. Dan is het om 14.30 uur de arend tegen de adelaar: Vitesse vs Go Ahead Eagles. Keuzeheer Thomas Letsch en rechtsachter Eli Dasa werpen een blik op de tiende wedstrijd van dit Eredivisieseizoen.

Speciale avond
Daags na de winst tegen de Spurs was ‘nagenieten’ uiteraard een veelgehoord woord in het Arnhemse kamp. Zo weinig slaap als Letsch heeft gehad, zo goed was zijn gevoel. “Je voelde écht de sfeer in het uitverkochte stadion, geweldig. Het afgelopen seizoen was goed, maar daarin moesten we onze fans missen. Als je dan ziet hoe zij ons steunen tijdens zo’n wedstrijd – zeker in het laatste half uur – dan geeft dat een ongelofelijk gevoel. Het was een speciale avond.”  

image

Flow
Vitesse weet een steeds betere balans te vinden in het herstellen van een Europees duel en het voorbereiden op een nieuwe wedstrijd, stelt Letsch. “Het blijft het een uitdaging, maar iedereen beseft dat de volgende wedstrijd altijd het belangrijkste is. Het duel met Go Ahead Eagles wordt weer heel anders dan de vorige pot. Het gaat om mentale kracht”, realiseert de trainer zich. Hij vindt Go Ahead Eagles een offensief sterke ploeg. “Ze spelen met een duidelijk plan. Ze hebben het verdiend om naar de Eredivisie te promoveren en zijn daarin ook prima gestart. Maar wij zitten in een flow en dat willen we graag zo houden.”

Bij deze woorden sluit Dasa zich volledig aan. “We zijn op de juiste weg en moeten zo doorgaan. We raken steeds meer gewend aan het Europese ritme en dat willen we zondag weer laten zien. De wedstrijd tegen Tottenham was een schitterende ervaring voor de fans, de stad en de club, maar het duel met Go Ahead Eagles is ook weer belangrijk”, beklemtoont Dasa.

image

Blinde connectie
Bijzonder is dat Dasa tegen de Spurs al voor de vierde maal in dit seizoen een assist gaf, waarvan drie op Maximilian Wittek. “In ons systeem met twee ‘wingbacks’ weten wij altijd waar de ander zich bevindt. We hebben een soort blinde connectie. Ik ben blij dat we elkaar zo goed kunnen vinden. Ik moet ook zeggen dat het ongelofelijk is hoe hij de ballen op doel schiet. Negentig procent gaat tussen de palen. Dat is mooi om te zien.”

Riechedly Bazoer en Thomas Buitink zijn komende zondag geschorst. Dat opent in ieder geval de deur voor Enzo Cornelisse, zo geeft Letsch aan. “Ook Wittek is een vraagteken, omdat hij klachten heeft overgehouden aan die sliding in de zestien meter. Hij speelde met pijn verder”, aldus Letsch, die Romaric Yapi eventueel ‘de logische vervanger’ van Wittek noemt.

image

Vitesse vs Go Ahead Eagles
In het laatste seizoen dat Go Ahead Eagles in de Eredivisie speelde (2016|2017) wist Vitesse met 2-0 en 1-3 van de ploeg uit Deventer te winnen. Slechts één van de laatste Eredivisieduels met de Eagles ging verloren, op 22 maart 1996. Go Ahead Eagles, waar Isac Lidberg en Giannis Botos zondag een schorsing uitzitten, pakte nog nooit drie punten in GelreDome. Vitesse is dit seizoen niet alleen de ploeg met de meeste uitzeges in de Eredivisie, maar pakte in de afgelopen vier speelrondes ook meer punten (tien stuks) dan iedere andere club in de competitie.

Arbitrage
Scheidrechter: Dennis Higler
Assistent-scheidsrechter: Mario Diks
Assistent-scheidsrechter Charles Schaap
Vierde official: Martijn Vos
VAR: Jochem Kamphuis
AVAR: Joey Waleveld