Feestelijke start Vitesse GOALS in Rheden

Een nieuwe editie van Vitesse GOALS is van start gegaan. Het al bestaande maatschappelijke project dat zich richt op een gezonde leefstijl werd deze keer voor het eerst geïntroduceerd buiten de stadsgrenzen van Arnhem. Vitesse Betrokken trapte project feestelijk af. De stichting van de Arnhemse voetbalclub liet op vrijdag 22 oktober kinderen van drie verschillende scholen in de gemeente Rheden kennis maken met het Vitesse GOALS programma, met als doel de kinderen te enthousiasmeren en voor te bereiden op de start van het programma op 1 november.

Na de herfstvakantie zal het Vitesse GOALS programma starten op De Kameleon in Velp, de Rheder Enk in Rheden en de Wensvogel in Dieren. Vrijdag 22 oktober werden op de deelnemende scholen verschillende fit-testen gedaan met de kinderen. Zo werden de kinderen getest op hun uithoudingsvermogen, kracht en reactievermogen. Dit alles om bewustwording van een gezonde leefstijl te creëren. De dag werd afgesloten op de Wensvogel, waar het programma uitvoerig werd besproken en toegelicht voor alle deelnemende partijen. In de gemeente Rheden werkt Vitesse Betrokken nauw samen met scholengroep Veluwezoom en jongerenwerk Incluzio om de scholen te voorzien van alle middelen om het programma uit te voeren.

Aan het einde van de kennismaking werd het convenant ondertekend door Mark Budel, wethouder Rheden, Farid Chahbari, jongerenwerker Incluzio, Wim Ludeke, voorzitter Vitesse Betrokken en Kevin Janssen, manager Vitesse Betrokken. Ambassadeur van Vitesse Betrokken, Edward Sturing had mooie woorden voor de samenwerking in Rheden: “Met de lancering van Vitesse GOALS in de gemeente Rheden gaat Vitesse GOALS eindelijk de grens over, namelijk naar de buurgemeente Rheden. Het is mooi dat het succes van het programma niet beperkt wordt tot Arnhem, maar dat we steeds meer kinderen bereiken.”