Kidsactiviteiten bij ‘Nummer 4-wedstrijd’ in GelreDome

Na het schitterende affiche tegen Tottenham Hotspur staat alweer snel de volgende krachtmeting in de Eredivisie te wachten op Vitesse. Komende zondag gaat om 16.45 uur de bal rollen tegen FC Utrecht, in de altijd speciale ‘Nummer 4-wedstrijd’ in GelreDome. Ben jij aanwezig bij het treffen met de huidige nummer drie van de ranglijst? Dan lees je hier alles wat je moet weten.

Nummer 4-wedstrijd
Ook dit jaar is Vitesse vs FC Utrecht de zogenoemde ‘Nummer 4-wedstrijd’. Dit duel staat traditiegetrouw in het teken van ‘Mister Vitesse’, Theo Bos. Het clubicoon, dat van 1983 tot 1998 met trots het rugnummer 4 droeg bij Vitesse, overleed in 2013 op veel te vroege leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Sinds dit seizoen is Vitesse Betrokken de samenwerking aangegaan met Support Casper, dat de missie heeft om de overlevingskans, de levensduur en de levenskwaliteit van patiënten met alvleesklierkanker te verbeteren. Voordat Theo Bos overleed, was Casper van Eijck (initiatiefnemer van Support Casper) zijn behandelend arts.

Er wordt bij deze wedstrijd rondom het stadion en in de zakelijke ruimtes gecollecteerd voor Support Casper. Ook speelt Vitesse in unieke wedstrijdshirts, omdat hoofdsponsor eToro haar plaats op de borst van het shirt voor deze speciale wedstrijd heeft afgestaan voor het logo van Support Casper. De speciale wedstrijdshirts zullen na afloop via matchwornshirt.nl worden geveild. De veiling start direct bij de aftrap om 16.45 uur en zal sluiten op zondag 14 november om 15.00 uur.

Kidsactiviteiten Charly Bosveld-tribune
Bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kunnen kinderen hun hart ophalen op de promenade bij de Charly Bosveld-tribune (Oost). Vitesse organiseert namelijk tal van activiteiten voor de jongere generatie supporters. Zo zullen er diverse attracties van Axitraxi worden opgesteld, zoals een springkussen en meerdere oud-Hollandse spelletjes. Voor de liefhebbers van FIFA 22 is er een kans om te gamen tegen Vitesse-eSporters Paskie Rokus en Levi de Weerd. Ook kunnen kinderen, natuurlijk in het geel-swert, geschminkt worden. Er is dus van alles te doen voor de kids!

Wil je bij het duel met FC Utrecht aanwezig zijn? Bestel dan hier jouw ticket(s)! 

QR-code bij de hand
Een negatief testbewijs (niet langer dan 24 uur voor de aftrap afgenomen), een vaccinatiebewijs (geldig vanaf 2 weken na de laatste prik) of een herstelbewijs (minder dan 6 maanden oud) is nog steeds vereist om het stadion te betreden. Om drukte bij de toegangspoorten te voorkomen vragen wij iedereen om de QR-code in de CoronaCheck-app, een geldig identiteitsbewijs en de toegangskaart al voor de ingang bij de hand te hebben. Tot slot raden wij eenieder aan om ruim op tijd te komen. 

Gooi niets richting het veld
Vitesse blijft een oproep aan alle supporters doen om geen bier of andere voorwerpen op of richting het speelveld te gooien. Dit heeft in de afgelopen maanden namelijk voor vervelende en onveilige situaties op de tribunes en op het veld gezorgd. Situaties waarmee spelers, clubs én medesupporters gedupeerd worden.

Vervoer
Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van de fysieke seizoenkaart weer gratis gebruikmaken van de speciale pendelbussen tussen Centraal Station Arnhem en GelreDome. Ook de overige lijnbussen in de regio (lijn 627, 643, 660 en 662) rijden weer.

Rookvrij stadion
Wij wijzen erop dat alle stadions in Nederland, waaronder dus GelreDome, rookvrij zijn. Dat betekent dat roken in het stadion niet is toegestaan, ook niet onder aan de trappen.

Bordessen en trappen vrijhouden
Het is verder vanwege bondsreglementen niet toegestaan om op de bordessen en trappen te staan. Wij vragen iedereen om deze plekken vrij te houden, om forse sancties voor de club te voorkomen.