Weekendoverzicht Vitesse Voetbal Academie

Het was een teleurstellend weekend voor de Vitesse Voetbal Academie. Dit weekend werden er geen overwinningen geboekt door de Arnhemmers. Vitesse O21 ging op bezoek bij Willem II, terwijl Vitesse O18 de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag ontvingen. Hieronder het volledige weekendoverzicht van de Arnhemse jeugdopleiding.

Vitesse O21
Vitesse O21 reisde zaterdag af naar Tilburg, waar het speelde tegen Willem II O21. De mannen van Nicky Hofs startten goed met een snelle goal van Espen van Ee. Hij wist na twee minuten de score te openen voor de Vitessenaren. Na de Arnhemse goal zag Hofs de voorsprong uit handen glippen en zocht het met 1-1 de kleedkamers op. Na de rust scoorde Willem II nog drie doelpunten. Het duel eindigde in 4-1 voor de Tilburgers. Vitesse O21 staat momenteel op de achtste en tevens laatste plek van de ranglijst. 

Vitesse O18
De ploeg van Tim Cornelisse kwam zaterdag in actie tegen ADO Den Haag. Na 26 minuten zette Jordi Altena de 1-0 op het scorebord, wat tevens ook de ruststand bleek. In een spannend tweede bedrijf was het eerst ADO dat wist te scoren, waar Vitesse slechts een minuut later de voorsprong weer terug in handen kreeg. In de slotfase trok Mohammed Bardi de stand gelijk, waarna hij in de 89e minuut Vitesse de das om deed. De wedstrijd eindigde in 2-3. Volgende week spelen de Arnhemmers, die nu op een zevende plek staan, de Gelderse Derby tegen de nummer vijf van de competitie, NEC O18.

Vitesse O16
Voor het team van Patrick Ax was het een rustig weekend. De wedstrijd tegen NAC O16 werd afgelast. De jeugdexponenten van Ax komen zaterdag 4 december weer in actie. Dan is Sparta Rotterdam O16 de tegenstander.

Vitesse O15
Het team van Richard van der Lee is bezig aan een mindere periode. Na de fantastische seizoenopening heeft het Arnhemse jeugdteam nu voor de derde keer op rij verloren. Zaterdag eindigde de wedstrijd in Breda tegen NAC in 2-1 voor de Brabanders. Vroeg in de wedstrijd werd het al een zware kluif voor de Arnhemmers, toen de keeper een rode kaart ontving. Daarna wist het team van Richard van der Lee op 0-1 voorsprong te komen. NAC scoorde laat in de wedstrijd twee doelpunten waardoor de wedstrijd in 2-1 eindigde. De Arnhemmers staan nog aan kop, maar het gat met de nummer twee, Feyenoord O15 bedraagt slechts één punt met een wedstrijd minder voor de Rotterdammers.

Vitesse O14
Vitesse O14 heeft afgelopen weekend geen wedstrijd gespeeld. Zij komen dinsdagavond 23 november in actie tegen PSV O14. De bezoekende ploeg, PSV, staat op een tweede plek van de competitie, waar Vitesse een zevende plek bekleedt. Het duel start om 18.45 uur op Papendal.

Vitesse O13
Het team van Mitchel Jansen kreeg afgelopen zaterdag bezoek van Feyenoord O13. Dit duel werd in de 65e minuut beslist door een doelpunt van de Rotterdammers. De Arnhemmers staan nu op een zesde plek na negen wedstrijden. Het gat met de nummer vijf, Sparta Rotterdam, is vier punten.

Vitesse O12
De pupillen van Jos Dietrich kwamen afgelopen week niet in actie. Zij spelen komende zaterdag een drieluik met Borussia Mönchengladbach en FC Utrecht.

Vitesse O11
Vitesse O11 ging dit weekend op bezoek bij AZ O11. De mannen van Ken van den Broek gingen met 15-2 onderuit in Alkmaar. Maandagavond 22 november komen de Vitessenaren opnieuw in actie, dan komt Roda ’46 op bezoek. Het duel start om 17.30 uur op Papendal.

Vitesse O10
De jongste Vitessenaren speelden afgelopen zaterdag in Amsterdam tegen Ajax O10. De Amsterdammers bleken met 32-21 te sterk voor het team van Bart van Rooijen. Dinsdag spelen de Arnhemmers tegen CSV Apeldoorn. Om 17.00 uur gaat de bal rollen op Papendal.  

Uitslagen Vitesse Voetbal Academie | 20 november
Willem II O21 – Vitesse O21 | 4-1
Vitesse O18 – ADO Den Haag O18 | 2-3
NAC Breda O15 – Vitesse O15 | 2-1
Vitesse O13 – Feyenoord O13 | 0-1
AZ O11 – Vitesse O11 | 15-2
Ajax O10 – Vitesse O10 | 32-21