In memoriam: Airborne-veteraan Wilf Oldham (101)

Het verdrietige nieuws heeft Vitesse bereikt dat de veteraan Wilf Oldham is overleden. Wilf was onder andere het gezicht van de jaarlijkse Airborne-wedstrijd en fervent bezoeker hiervan. Anderhalf seizoen geleden presenteerde Wilf samen met Vitesse het nieuwe Airborne-shirt. Oldham is 101 jaar geworden.

Op 28 augustus 1920 werd Wilf Oldham geboren. Wilf was één van de bijna 12.000 Britten die in september 1944 werden ingezet voor Operatie Market Garden. Oldham wist als een van de weinige militairen de overkant van de Rijn te bereiken en zich uiteindelijk aan te sluiten bij de geallieerden.

In 2019 trad Oldham toe tot de Orde van het Britse Rijk, een erkenning voor Britten die een bijzondere prestatie leverden voor het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dat moment mocht de veteraan zich Member of the Most Excellent Order of the British Empire noemen.

In Covid-periode was hij altijd in voor het toespreken van onze supporters middels een video, altijd met enige humor. Zo refereerde hij afgelopen september nog naar een transfer van zijn favoriete speler Wilfried Bony.

Vitesse wenst Oldham’s familie en vrienden van de veteraan veel sterkte en kracht in deze moeilijke periode.

image