Doelpuntloos gelijkspel tegen AZ (video)

Na de zwaarbevochten wedstrijd in Frankrijk gaat de waan van de dag over naar de Eredivisie. AZ was de tegenstander in GelreDome waar werd afgetrapt om 20.00 uur. In een duel met weinig hoogtepunten, werd er niet gescoord (0-0).

In een zeer rommelige openingsfase kregen de Arnhemmers na drie minuten een corner. Maximilian Wittek trapte de bal achterin het zestienmetergebied, waar Danilho Doekhi de bal in het zijnet schoot. In de elfde minuut kreeg AZ wat meer ruimte, Vangelis Pavlidis werd goed vrijgespeeld, maar de Griekse spits wist geen vervolg te geven aan de goedlopende aanval.

image

Vitesse drong na dertien minuten aan, toen Loïs Openda diep werd gestuurd door Wittek. De Belg probeerde de bal over de grond voor te geven, maar Daan Huisman, die afgelopen week zijn eerste doelpunt maakte voor Vitesse, wist zijn voet niet tegen de bal te krijgen. Nog geen minuut later kregen de Arnhemmers een vrije trap, AZ wist deze bal weg te werken, waarna Riechedly Bazoer de bal een meter over het doel van Peter Vindahl Jensen schoot.

image

Beide ploegen kregen geen grip op de wedstrijd. De Alkmaarders maakten een overtreding op 27 meter van de goal. Wittek trapte de bal ineens op doel, maar de Deense keeper van de tegenstander wist de bal ternauwernood over te tikken. In de 27e minuut ging Bazoer op de bon. De centrale verdediger trok Jesper Karlsson op de rand van het strafschopgebied onderuit, die vervolgens zijn vrije trap spijkerhard op het gezicht van Matús Bero schoot.

image

AZ leek een sterkere fase te belonen met een doelpunt. Markus Schubert schoot vlak voor rust de bal tegen Pavlidis aan, waarna de Griek de bal in open doel kon schuiven. De vreugde was van korte duur. De VAR zag een handsbal van Pavlidis waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

image

In de tweede helft begon Vitesse met één andere naam ten opzichte van het eerste bedrijf. Bero bleef achter in de kleedkamer. Toni Domgjoni verving hem. Na 53 minuten kwam AZ via Owen Wijndal in een goede scoringspositie, maar de Alkmaarse aanvoerder zag zijn schot geblokt worden door Eli Dasa. Kort daarna was de linksback opnieuw gevaarlijk, toen hij na een goede aanval de bal compleet verkeerd raakte.

image

Na de sterke fase van AZ, greep Thomas Letsch in. De Duitse trainer wisselde vier keer in de zestigste minuut. Riechedly Bazoer, Sondre Tronstad, Daan Huisman en Thomas Buitink verlieten het veld. Zij werden vervangen door Dominik Oroz, Patrick Vroegh, Yann Gboho en Nikolai Baden Frederiksen.

image

De grootste kans in de tweede helft was voor Patrick Vroegh, die na een afgeslagen aanval de bal ouderwets ‘punterde’. Zijn inzet scheerde over de lat. Niet veel later werd een voorzet van Dasa tot hoekschop verwerkt, die uiteindelijk niet tot gevaar leidde.

image

Vitesse wisselde voor een zesde keer, wat toegestaan was wegens een hoofdblessure van Bero. Million Manhoef loste Openda af. Na wat aanvallen die niet in gevaar uitmondde, maakte Danny Makkelie een einde aan deze wedstrijd zonder hoogtepunten.

image

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 4 december. Dan nemen de Arnhemmers het in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. De bal gaat om 18.45 uur rollen in Friesland.

 

Vitesse vs AZ 0-0 (0-0)

Geel: ’27 Bazoer ; ’62 Midtsjø

 

Opstelling Vitesse 
Schubert (K), Dasa, Doekhi (C), Rasmussen, Openda (84’ Manhoef), Tronstad (60’ Vroegh), Bazoer (60’ Oroz), Bero (45’ Domgjoni), Buitink (60’ Frederiksen), Wittek, Huisman (60’ Gboho)

Reserves Vitesse 
Verstappen (K), Houwen (K), Frederiksen, Oroz, Gong, Hájek, von Moos, Gboho, Domgjoni, Vroegh, Cornelisse, Manhoef

Opstelling AZ
Vindahl (K), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (C), Midtsjø, Pavlidis (68’ Aboukhlal), de Wit (68’ Gudmundsson), Karlsson, Witry (80’ Sugawara), Clasie (76’ Reijnders), Beukema

Reserves AZ
Verhulst (K), Reus (K), Sugawara, Aboukhlal, Koopmeiners, Duin, Taabouni, Reijnders, Oosting, Gudmundsson