Weekendoverzicht Vitesse Voetbal Academie

Het was een rustig weekend voor de Vitesse Voetbal Academie. Wegens de sneeuwval werden er op zaterdag naast twee wedstrijden afgelast. Zo kwamen alleen Vitesse O18, O16, O14 en O11 in actie. Hieronder het volledige weekendoverzicht van de Arnhemse jeugdopleiding.

Vitesse O21
Vitesse O21 kwam niet in actie afgelopen weekend. Zij staan na tien wedstrijden onderaan de ranglijst. Het puntenverschil met de concurrenten is maar klein. Het gat met de nummer vijf, Roda JC,  bedraagt slechts drie punten. Zaterdag komen de mannen van Hofs weer in actie. Dan is FC Emmen O21 de tegenstander.

Vitesse O18
De ploeg van Tim Cornelisse nam het afgelopen weekend in de Gelderse derby op tegen NEC O18. De Nijmegenaren kwamen na een half uur op een 1-0 voorsprong. Daar konden zij echter niet lang van genieten, want slechts vijf minuten later tekende Jim Croque al voor de 1-1. In de tweede helft liet Vitesse O18 zien wat het waard was. Jordi Altena maakte de 1-2, waarna Marcus Steffen in de 76e minuut de 1-3 op het scorebord zette. Vitesse O18 staat nu op een zesde plek na elf wedstrijden.

Vitesse O16
Het team van Patrick Ax speelde zaterdag een oefenwedstrijd. Zij kwamen in actie tegen FC Utrecht O16. Het duel eindigde in 1-3 voor de Domstedelingen. De Arnhemmers staan momenteel op een vierde plek in de competitie. Komende zaterdag neemt Vitesse O16 het op tegen de nummer zes van de ranglijst, Sparta Rotterdam.

Vitesse O15
Het team van Richard van der Lee heeft afgelopen weekend geen wedstrijd gespeeld. Na negen wedstrijden lang aan kop te zijn gegaan, is de koppositie nu overgenomen door Feyenoord O15. Komende zaterdag belooft een spannende en belangrijke wedstrijd te worden. Dan staat namelijk de krachtmeting tussen Feyenoord O15 en Vitesse O15 op het programma. Het gat tussen de twee ploegen bedraagt twee punten.

Vitesse O14
Vitesse O14 heeft afgelopen weekend met 3-0 verloren van ADO Den Haag O14. De mannen van Michael Jansen staan daarmee nu op een zevende plek op de ranglijst. Het gat met nummer zes, Feyenoord O14, bedraagt tien punten. Vrijdag nemen de Arnhemmers het op tegen de nog puntloze hekkensluiter, Excelsior O14.

Vitesse O13
Het team van Mitchel Jansen kwam afgelopen weekend niet in actie. Zij spelen komendezaterdag een zware wedstrijd. Dan gaat het op bezoek bij koploper Feyenoord O13. Vitesse O13 staat zelf op een zesde plek.

Vitesse O12
De pupillen van Jos Dietrich zouden afgelopen weekend een drieluik spelen met Borussia Mönchengladbach en FC Utrecht, maar deze werd afgelast wegens de sneeuwval. Woensdag spelen zij de volgende wedstrijd. Dan is De Graafschap O12 de tegenstander.

Vitesse O11
Vitesse O11 won afgelopen weekend met 8-22 van De Graafschap O11. Zaterdag komen de jongens van Ken van den Broek weer in actie. Dan reizen ze af naar Emmen.

Vitesse O10
De jongste Vitessenaren speelden afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Zij werden, net als Vitesse O12, geteisterd door de sneeuwval. Komende zaterdag spelen de mannen van Bart van Rooijen een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Uitslagen Vitesse Voetbal Academie | 29 november
NEC O18 – Vitesse O18 | 1-3
Vitesse O16 – FC Utrecht O16 | 1-3
ADO Den Haag O14 – Vitesse O14 | 3-0
De Graafschap O11 – Vitesse O11 | 8-22