Mocht de tussenronde zeker zijn, dan speelt Vitesse tegen SK Rapid Wien

Vitesse is nog in afwachting van een definitief bericht over de plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Europa Conference League, maar er is inmiddels al wel geloot voor de tussenronde die midden februari zal plaatsvinden. Mocht de langverwachte bevestiging van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ er komen, dan zal Vitesse het opnemen tegen SK Rapid Wien.

image

Vanwege de situatie in Groep G van de Conference League stond er maandag ‘Tottenham Hotspur/Vitesse’ op het balletje bij de loting in het Zwitserse Nyon. Mochten de lichten definitief op groen gezet worden door de UEFA, dan is de eerste Europese overwintering van Vitesse dankzij de memorabele groepsfase een feit geworden. Na de jaarwisseling gaan de Arnhemmers zich dan voorbereiden op een tweeluik met SK Rapid Wien. De in 1898 opgerichte club uit Wenen, wiens selectie grotendeels uit Oostenrijkse spelers bestaat, geldt als een roemruchte club in eigen land. De huidige nummer vijf van de Bundesliga van het Alpenland heeft 32 landstitels en veertien nationale bekers in de prijzenkast staan.

Waar Vitesse dit seizoen al tien keer uitkwam in de UEFA Europa Conference League, speelde SK Rapid Wien deze jaargang zelfs al twaalf Europese wedstrijden. De Weense club strandde eerst in de tweede voorronde van de Champions League, maar wist vervolgens twee hordes te nemen op weg naar de groepsfase van de Europa League. Daarin plaatste de ploeg van coach Ferdinand Feldhofer zich op de slotdag met een 0-1 overwinning bij KRC Genk voor de tussenronde van de Conference League. SK Rapid Wien werd zo derde in een poule waartoe naast KRC Genk ook West Ham United en Dinamo Zagreb behoorden.

image

Midden februari
In de loting voor de tussenronde van de Conference League werden de nummers twee van de groepsfase gekoppeld aan de nummers drie van de Europa League. Omdat Vitesse samen met Tottenham Hotspur in één balletje zat, was het in Nyon niet mogelijk om zowel PSV als Leicester City te loten. De wedstrijden in de tussenronde van de Conference League worden afgewerkt op donderdag 17 februari en donderdag 24 februari. Maar eerst moet er dus nog definitieve duidelijkheid worden verschaft door de (disciplinaire commissie van de) UEFA. Mocht het bovenstaande zich voltrekken dan speelt Vitesse op 17 februari eerst de uitwedstrijd in Wenen. Het thuisduel wordt gespeeld op 24 februari.