Voorbereiding op tweede seizoenshelft van start voor Vitesse

Na een meer dan geslaagd 2021 gaat het nieuwe jaar van start voor Vitesse. De selectie van coach Thomas Letsch gaat zich vanaf zondag 2 januari klaarstomen voor de tweede helft van het seizoen. De voorbereiding hierop begint met een trainingskamp in Portugal.

Vitesse verblijft tot en met zondag 9 januari in de vertrouwde omgeving van Alcantarilha, een paar kilometer boven de Portugese zuidkust. Naast tal van (besloten) trainingssessies wordt er op zaterdag 8 januari achter gesloten deuren geoefend tegen Servette FC. De sparringpartner van Vitesse is momenteel de nummer vijf van Zwitserland en heeft met Alex Schalk één Nederlander onder contract staan.

image

In januari 2020 werd er ook al eens op Portugese bodem gespeeld tegen de 17-voudig Zwitsers kampioen, die destijds met 2-0 won. Zowel Daan Huisman als Brend Leeflang maakte in dit duel zijn officieuze Vitesse-debuut. Ditmaal gaat er ook weer talent uit de Vitesse Voetbal Academie mee, in de persoon van Gyan de Regt. De teruggekeerde Enrico Dueñas Hernández is eveneens van de partij.

De verrichtingen op Portugese bodem, waaronder het oefenduel met Servette FC, zijn uiteraard te volgen via de officiële Vitesse-kanalen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube.