Nieuwe grasmat aangelegd in winterstop

De winterstop is aangegrepen om de grasmat in GelreDome per direct te vervangen. Op maandag 3 januari wordt er gestart met de werkzaamheden, die midden januari volledig afgerond zullen zijn.

De vervanging van de grasmat komt voort uit de impact van het grote aantal wedstrijden in de eerste seizoenshelft op de staat van het veld. Met oog op het herstelperspectief voor de korte termijn en het drukke speelschema in de komende maanden is dit de beste manier om letterlijk en figuurlijk een goede bodem te leggen voor de tweede helft van het seizoen.

Op dinsdag 18 januari gaat de bal voor het eerst rollen op het nieuwe speelveld in GelreDome. Dan komt DVS’33 Ermelo op bezoek in de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De eerstvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie zijn op zaterdag 22 januari (FC Groningen, 18.45 uur) en zaterdag 12 februari (PSV, 20.00 uur). Buitenshuis wordt er in de komende maand tegen Feyenoord (zaterdag 15 januari, 20.00) en FC Twente (zaterdag 5 februari, 21.00 uur) gespeeld.