Dag 4 in Portugal: regenboog als voorteken van hole-in-one (video)

Dag twee was zonnig, dag drie was vochtig en dag vier was een beetje van beiden. Dat zorgde voor een prachtig tafereel op het trainingskamp van Vitesse in het Portugese Alcantarilha. Terwijl Thomas Letsch zijn manschappen met een tactiekbord voorzag van de nodige tips en tricks, kwam er een fraaie regenboog aan de hemel te staan. De gekleurde cirkelboog wordt vaak gezien als een teken van geluk en voor Jan van Norel kwam dat ook helemaal uit.

image

Jan kan er wat van
Een dagverslag van een trainingskamp heeft meestal een chronologische volgorde, maar laten we eens met het hoogtepunt beginnen. Na een lange ochtendtraining was het tijd voor een middagje vrij. Voor fysiektrainer Van Norel een gelegenheid om samen met Jeroen Houwen een potje te gaan golfen. De twee heren liepen negen holes op het uitgestrekte court van het prachtige Amendoeira Golf Resort. Houwen bleek ook bij het golfen een vaste hand te hebben en verschalkte Van Norel met twee punten verschil, maar zijn opponent beleefde een moment van pure glorie.

Op een hole van maar liefst 75 meter lang kreeg de performancetrainer met een ‘vlakke’ slag het balletje in één keer in de hole. Van Norel en Houwen konden het pas zien toen ze naar de ‘green’ liepen, maar konden hun ogen niet geloven toen ze zagen dat er een hole-in-one was geslagen. Was het geluk of wijsheid? Van Norel hield het bij het eerste, maar de ‘Joost Luiten van Vitesse’ zal vereeuwigd worden op de prestigieuze ‘Wall of Fame’ van het schitterende golfcourt.

image

Waar Van Norel een golfsucces beleefde, was zijn stafgenoot Marink Reedijk de gevierde man op de padelbaan van het resort. De assistent-trainer kroonde zich tot winnaar van een minitoernooitje met Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Gyan de Regt. De drie spelers waren samen wel de gedeelde nummer twee.

Catch me if you can
Dezelfde golfkarretjes waarmee de golfers van hole naar hole rijden worden ook door de Vitessenaren gebruikt om zich te begeven van de appartementen naar het trainingsveld. Daar begon om 10.30 uur training nummer vijf van de Portugese oefentrip. Het werd een sessie van ruim twee uur, waarin een positievorm met verschillende vakken wat weghad van een ‘catch me if you can’-oefening. Een speler moest een bal strak inspelen bij een groepje en deze vervolgens als een dolle stier zo snel mogelijk proberen te veroveren. Het deed denken aan de hoofdsponsor, eToro. Ging de oefening niet goed, dan moesten er push-ups worden gedaan.

image

Terwijl de regenboog zijn opwachting maakte, werd het tactische brein van de spelers geactiveerd door Letsch. Om het kwartier werd het pittige partijspel namelijk onderbroken door een tactische lezing. Het was niet alleen een mooi gezicht, maar zal Vitesse ook helpen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Razende reporter
Na de training was het wederom tijd voor een aantal interviews met de mediavolgers van Vitesse. Doekhi en Daan Huisman verschenen voor de camera van Richard van der Made van Omroep Gelderland, terwijl Enzo Cornelisse een gesprekje voerde met Lex Lammers van De Gelderlander. Bij het andere interview werd het eens over een andere boeg gegooid. Thomas Buitink pakte de microfoon en legde zijn medespelers cq. vrienden Huisman en Patrick Vroegh het vuur aan de schenen. Het resultaat is hieronder te zien. 

Boa noite!