Vitesse is klaar voor de tweede helft van het seizoen (video)

Na een zeer succesvolle eerste seizoenshelft gaat de Eredivisiebal zaterdagavond (20.00 uur) weer rollen voor Vitesse. De Arnhemmers gaan op bezoek bij Feyenoord, dat na achttien speelronden zes punten en één positie hoger genoteerd staat op de ranglijst. Coach Thomas Letsch en aanvoerder Danilho Doekhi blikken vooruit op de belangrijke clash tussen de huidige nummers drie en vier van Nederland.

Klaar voor de (her)start
Vitesse ging als nummer vier van de Eredivisie de winterstop in, overwinterde voor het eerst in de clubhistorie in Europa en behaalde ook de volgende ronde van het bekertoernooi. Dat smaakt naar meer, vindt Letsch. “Het was een korte pauze, maar we hebben veel zin in de tweede seizoenshelft. We hebben er alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en zijn klaar voor de hervatting. Fysiek staat de groep er nog steeds goed voor. We hebben hard getraind, omdat we fris moeten zijn voor de drukke serie die eraan komt.”

Ook Doekhi kijkt uit naar de opening van de tweede seizoenshelft. “Het is altijd lekker om weer te beginnen. Zeker met zo’n mooi affiche. We hebben, ondanks de beperkingen en het niet spelen van een oefenwedstrijd, een goede voorbereiding kunnen treffen. We zijn er klaar voor”, benadrukt de aanvoerder, net als zijn trainer.

image

Coronaperikelen
Vitesse ging tijdens de winterstop op trainingskamp naar het Portugese Alcantarilha, maar keerde vroegtijdig terug wegens coronaperikelen. Er bleven enkele spelers in quarantaine achter, maar die konden woensdag weer terugvliegen. “We zijn gewend aan de situatie, maar houden alles goed in de gaten en bekijken het van dag tot dag”, stelt Letsch. “Er zijn nog wat vraagtekens voor de wedstrijd van zaterdag – met name de spelers die er even uit lagen – maar in algemene zin zullen de meeste spelers er klaar voor zijn.” 

Feyenoord
Letsch beschouwt Feyenoord als één van de topploegen in Nederland. "Het is altijd mooi om ertegen te spelen. Het is een sterke ploeg, met veel kwaliteit. Maar we doen het altijd goed tegen Feyenoord." Doekhi die komende zaterdag alweer voor de zesde met Vitesse in actie komt tegen de Rotterdammers, beaamt dat. "Het zijn vaak vechtwedstrijden, waarin we sterk spelen." Met een verschil van zes punten op de ranglijst kan Vitesse in de havenstad goede zaken doen. "We staan dicht bij elkaar, dus het is voor beiden een belangrijke wedstrijd. Die belangen zullen vast terug te zien zijn op het veld. Feyenoord is goed in balbezit en zal proberen te domineren. Het is een gevaarlijke ploeg. We zullen daarom zelf ook goed aan de bal moeten zijn, en moeten spelen met de juiste energie."

image

Feyenoord vs Vitesse
De recente geschiedenis van de onderlinge ontmoetingen is duidelijk in het voordeel van Vitesse. De Arnhemmers wisten al vijf keer op rij ongeslagen te blijven tegen de club uit Rotterdam-Zuid: drie gelijke spelen, twee overwinningen. Dit is de langstlopende actieve reeks zonder zege voor Feyenoord tegen één specifieke club in de Eredivisie. Op 3 oktober werd het onderonsje in Arnhem met 2-1 gewonnen door Vitesse. Loïs Openda opende in dit duel zijn scoringsdrift. Het goudhaantje maakte twee goals.

Een leuk feitje is dat Vitesse al zes jaar op rij de eerste wedstrijd na de winterstop wist te winnen. Daarnaast wisten alleen Ajax (20) en PSV (19) minimaal net zoveel punten in uitwedstrijden te behalen als Vitesse (19). Aan Arnhemse zijde staat Maximilian Wittek, met vier gele kaarten op zak, op scherp.

image

Arbitrage
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent-scheidsrechter: Carl Schaap
Assistent-scheidsrechter: Rens Bluemink
Vierde official: Erwin Blank
VAR: Jochem Kamphuis
AVAR: Stefan de Groot