Vitesse start nieuw jaar met zege op Feyenoord (video)

Vitesse is het nieuwe voetbaljaar goed begonnen met een overwinning. In Rotterdam wonnen de Arnnhemers met 0-1 van Feyenoord. Opnieuw was Loïs Openda het goudhaantje. Met deze zege verkleint de ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch het gat met de nummer drie tot drie punten.

image

In een koude en lege Kuip was het, twee weken na de start van het nieuwe jaar, tijd voor de eerste krachtmeting van 2022. Bij de Arnhemmers stond een nieuw gezicht op het veld. Aanvaller Adrian Grbić startte, na zijn presentatie afgelopen dinsdag, direct in de basis.

image

Het eerste wapenfeit kwam van de Rotterdammers. Orkun Kökcü schoot de bal ruim naast. Namens Vitesse was het Jacob Rasmussen die de eerste mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal stuitte via de grond in de handen van keeper Justin Bijlow. Grbić volgde niet veel later met, opnieuw, een poging met het hoofd. Ditmaal bracht de Rotterdamse defensie redding.

image

Topscorer van Feyenoord, de bij Vitesse wel bekende Bryan Linssen, ging daarna op zoek naar gaatje maar bleek niet succesvol in zijn zoektocht, net als zijn teamgenoot Reiss Nelson. Ook Grbić wist het net niet te vinden nadat hij achter de bal plaats mocht nemen voor een vrije trap. Zijn poging belandde in de handen van de doelman. Een fraai schot van Maxi Wittek en een inzet van Thomas Buitink waren gevaarlijk, maar leverden geen doelpunten op.

image 

Na de rust begon de Arnhemse equipe goed. Openda kon in de loop doorkoppen, maar Bijlow kon eenvoudig ingrijpen. Dat lukte de goalie in de 69ste minuut niet. Na miscommunicatie achterin kon Openda profiteren: 0-1. Met zijn elfde competitietreffer stijgt de Belgische aanvaller naar de gedeelde, tweede plek op de topscorerslijst. 

image

De Arnhemmers leken niet lang te kunnen genieten van de voorsprong. Guus Til maakte in de 73ste minuut de gelijkmaker. De VAR maakte scheidsrechter Allard Lindhout echter alert op de buitenspelsituatie en de treffer werd afgekeurd. In de slotfase zocht het team van Arne Slot nog naarstig naar de gelijkmaker maar die bleef uit. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 zege en staat de ploeg slechts drie punten achter Feyenoord op de ranglijst. 

Dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan neemt Vitesse het in de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen DVS'33 Ermelo. Het duel in GelreDome begint om 20.00 uur. 

Feyenoord vs Vitesse 0-1 (0-0)

69’ Openda 0-1

Geel: 21’ Trauner

Opstelling Feyenoord
Bijlow (K), Pedersen, Trauner (82’ Toornstra), Geertruida, Malacia, Aursnes, Kökcü, Til ©, Jahanbakhsh, Linssen, Nelson (69’ Dessers)

Reserves Feyenoord
Marciano (K), Jansen (K), Senesi, Hendriks, Hall, Toornsta, Hartjes, Milambo, Dessers

Opstelling Vitesse
Houwen (K), Dasa, Doekhi ©, Rasmussen, Openda, Tronstad (69’ Vroegh), Grbić (79’Huisman), Bazoer (89’ Hájek), Domgjoni, Buitink (79’ Oroz), Wittek

Reserves Vitesse
Schubert (K), Verstappen (K), Oroz, Hájek, Yapi, Vroegh, Cornelisse, Huisman, Manhoef, Dueñas, De Regt