Betaald voetbal zegt ‘nee’ tegen een derde bezetting van de stadions

Het betaald voetbal zegt ‘nee’ tegen een derde bezetting van de stadions. De KNVB, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie CV hebben dit maandagavond laten weten aan het kabinet.

“Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.

Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met een derde te beginnen als we vanaf vrijdag 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal twee derde bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions.

Wij gaan ervan uit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.”

Bovenstaand statement is ondertekend door de directeuren van de KNVB, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie en alle 34 betaald voetbalclubs. Ook het Supporterscollectief heeft zich erachter geschaard. Namens Vitesse zette algemeen directeur Pascal van Wijk zijn handtekening.

Van Wijk: “We blijven – ook na de persconferentie – in contact staan met de KNVB, de clubs, de betrokken organisaties en diverse stakeholders. We zullen aan de hand hiervan zo snel mogelijk communiceren over de gevolgen van de persconferentie voor (de supporters van) Vitesse. Wij verwachten dinsdagavond een positieve uitkomst. Daarnaast is het voor ons van essentieel belang dat er snel duidelijkheid wordt verschaft voor de wedstrijden van februari.”