Enrico Dueñas begonnen aan mooie week met El Salvador

Tijdens deze Eredivisieloze week vliegen er vanuit Nederland amper internationals uit, maar toch is er een speler van Vitesse op pad gegaan met de nationale ploeg van zijn land. Enrico Dueñas Hernández komt namelijk weer met El Salvador uit in de WK-kwalificatiecyclus van de CONCACAF.

Er liggen drie fraaie affiches in het verschiet voor Dueñas en El Salvador. Eerst speelt ‘La Selecta’ in de nacht van donderdag op vrijdag een uitwedstrijd tegen de Verenigde Staten in Columbus (Ohio). Drie dagen later speelt de Salvadoraanse ploeg, wederom ’s nachts, een uitduel met Honduras. Het Centraal-Amerikaanse land sluit de interlandperiode in de nacht van woensdag 2 februari op donderdag 3 februari af met een thuiswedstrijd tegen Canada, de huidige koploper in Groep 1.

Na acht speelronden bezet El Salvador met zes punten de zevende plaats in een WK-kwalificatiepoule van acht teams. Wel liggen Jamaica (één punt) en Costa Rica (drie punten) nog binnen handbereik voor Dueñas en consorten. De speler van Vitesse vierde op 3 september zijn debuut voor de Salvadoraanse hoofdmacht. Tot dusver staat de teller voor hem op acht interlands, één goal (tegen Honduras) en één Man of the Match-award (tegen Mexico).

Tijdens de winterstop kwam Dueñas vroegtijdig terug bij Vitesse, na een verhuurperiode bij FC Eindhoven. De aanvallende middenvelder ligt nog tot medio 2024 onder contract in Arnhem.