Integrale aanpak programma's Vitesse Betrokken

Vitesse Betrokken is constant op zoek naar samenwerkingen om de maatschappelijke impact te vergroten. Bij alle programma’s wordt nauw samengewerkt met partners op hetzelfde gebied. Dit kan op fysiek gebied zijn, maar ook kennis en doel spelen een rol. Wanneer organisaties, instellingen, stichtingen of scholen hetzelfde doel hebben, kijkt de stichting graag naar de mogelijkheid om krachten te bundelen.

Afgelopen maand werd het onderzoek van masterstudente An Nijkamp bekroond met een samenwerking tussen Vitesse Betrokken en GO Arnhem. Studente An Nijkamp van de Master Sport- en Beweeginnovatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de verbinding tussen Vitesse GOALS en het GO programma in Arnhem (onderdeel van JOGG).

Deze samenwerking zal bestaan uit een wisselwerking tussen de twee partijen; bij het gezondheidsprogramma Vitesse GOALS worden jaarlijks circa 4000 kinderen bereikt tijdens de lessen in de klas, daarnaast ziet de stichting 1000 kinderen tijdens het naschoolse sportgedeelte. Hierdoor heeft Vitesse Betrokken goed zicht op de doelgroep; aan hen de taak het GO team uit de wijk te betrekken en indien nodig in te schakelen. Zodat na twaalf weken de deelnemers niet losgelaten te hoeven worden en er een duurzaam vervolg wordt gegeven aan het gezondheidsprogramma Vitesse GOALS.

In de video hieronder vertellen masterstudente An Nijkamp en Bram Langelaar, projectcoördinator van Vitesse Betrokken, over het proces. Naast het onderzoek biedt de master ook de mogelijkheid om de innovatie te implementeren. Hierdoor heeft An gezorgd voor verbinding tussen verschillende partijen met hetzelfde doel; gezondheidsachterstanden in Arnhem tegengaan!