Vitesse vs Sparta Rotterdam in teken van ‘De V van Vrede’

Vrijdagavond staat de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Sparta Rotterdam op het programma. In GelreDome wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Voor, tijdens en rondom dit duel speekt Vitesse zich middels diverse acties uit voor vrede. Lees hier alles over deze activiteiten.

‘De V van Vrede’
Vitesse vs Sparta Rotterdam staat in het teken van ‘De V van Vrede’. Deze ‘V’ wordt onder meer zichtbaar gemaakt door de spelers en staf van zowel Vitesse als Sparta Rotterdam bij de line-up.

Speciale ‘walk-on jackets’
De spelers en staf van Vitesse komen vlak voor aanvang van de wedstrijd op in speciale walk-on jackets, waarop ‘De V van Vrede’ duidelijk terugkomt. Na afloop van de wedstrijd zullen deze jackets gesigneerd worden door de spelers en geveild worden via matchwornshirt.com. Het volledige opgehaalde bedrag komt ten goede aan de landelijke actie van Giro555.

De aanvoerder van Vitesse zal overigens ook een speciale aanvoerdersband dragen, in het kader van een centraal Eredivisie-initiatief.

Twee vingers in de lucht voor vrede
Tijdens de line-up zullen de spelers, staf en supporters worden gevraagd om dertig seconden lang twee vingers op te steken voor vrede. Oftewel, middels het welbekende ‘peaceteken’.

Collecte voor Giro555
Rondom de wedstrijd zal Vitesse op meerdere plekken in het stadion te vinden zijn met collectebussen voor Giro555. Alle aanwezigen worden gevraagd om hun bijdrage te doneren aan dit goede doel.

Vrede-uitingen via de LED-boarding
Mede dankzij de partners van Vitesse is alle LED-boarding eenmalig beschikbaar gesteld voor het goede doel. Gedurende de gehele wedstrijd zullen op deze LED-boarding daarom uitsluitend uitingen voor de vrede voorbijkomen. Aan alle partners van Vitesse: dank voor jullie bijdrage.

Vitesse spreekt zich uit voor vrede
Vrijdagmiddag sprak Vitesse zich via haar officiële kanalen uit voor vrede. Dit bericht vind je hier terug.

Praktische informatie
Seizoenkaarthouders kunnen, vanaf tweeënhalf uur voor de wedstrijd, op vertoon van hun seizoenkaart gratis gebruikmaken van de speciale pendelbussen tussen Centraal Station Arnhem en GelreDome. Er worden extra pendelbussen door Breng/Connexxion ingezet vanaf het centraal station van Arnhem en ook de overige lijnbussen in de regio (lijn 627, 643, 660 en 662) rijden weer.

Alle stadions in Nederland, waaronder dus ook GelreDome, zijn rookvrij. Dat betekent dat roken in het stadion niet is toegestaan, ook niet onder aan de trappen.