Vitesse GOALS gestart op zes Arnhemse basisscholen

Op maandag 15 maart is een nieuwe editie van het Vitesse GOALS-programma begonnen. Deze editie vindt plaats op zes Arnhemse basisscholen: de Ommelander, de Paulusschool, de Werff, IBN-I Sina, ‘t Kunstrijk en de Lea Dasbergschool. Een mooi moment om terug te blikken op de behaalde resultaten van het afgelopen half jaar.

In september 2021 is het Vitesse GOALS programma op negen Arnhemse basisscholen gestart. Ruim 350 kinderen hebben 212 uur aan beweging gekregen met het naschoolse sportaanbod. Tevens zijn er bijna 1200 kinderen geïnformeerd over een gezonde leefstijl. Een aanzienlijk deel van de leerlingen is zich bewuster van gezondere voeding en/of leefstijl. 

Een aantal belangrijke ontwikkelingen:

1. Aan het eind van het project wist 51,5% van de leerlingen wanneer een kind voldoet aan de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen), ten opzichte van 34,9% tijdens de beginmeting.

2. Aan het eind van het project kon 82,6% van de leerlingen benoemen wat de schijf van vijf inhoudt, tegenover 63,5% aan het begin van het project. 

3. 40,8% van de leerlingen is zich bewust van de positieve gezondheidseffecten van water drinken, waar eerder 31,9% zich dit realiseerde.

4. Ten slotte weet nu 42,8% van de leerlingen hoeveel stukken fruit zij per dag dienen te eten, ten opzichte van 27,1% tijdens de beginmeting. 

 

Mooie resultaten die kansen bieden voor de jeugd in Arnhem! Vitesse Betrokken streeft om nog meer kinderen in Arnhem bewust te maken van een gezonde leefstijl in de aankomende editie(s).