Persconferentie op de Wensvogel ter afsluiting van Vitesse GOALS periode in gemeente Rheden

Afgelopen maand was alweer de laatste persconferentie in Gemeente Rheden. Iets later dan verwacht, vanwege een lockdown in december en lesuitval, kwam er ook voor de Wensvogel in Dieren een einde aan de Vitesse GOALS periode.

Meer dan 400 leerlingen uit de gemeente Rheden hebben dit schooljaar deelgenomen aan de Vitesse GOALS lessen. Speelsgewijs hebben zij kennisgemaakt met een gezonde leeftstijl, aan de hand van de NNGB norm (Nederlandse Norm Gezond Bewegen). Aan het begin en eind van het programma zijn in zowel de klas als de naschoolse opvang metingen verricht om de vooruitgang te monitoren. 

Hieronder een aantal resultaten uit de opgehaalde data:

  • Voorafgaand aan het programma gaf 39,7% van de deelnemers aan 60 minuten of langer per dag te bewegen. Bijna iedereen, 99%, is zich ervan bewust om meer dan 60 minuten per dag te moeten bewegen om aan de NNGB norm te voldoen. 
  • Zelf scoren de leerlingen in Rheden goed op de NNGB Norm: bijna de helft, 44%, van de deelnemers gaf aan minder dan vijf dagen per week lopend of fietsend naar school te gaan. Na afloop van het programma gaat 86% van de deelnemers vijf dagen per week lopend of fietsend naar school.