Praktische informatie voor Vitesse vs Ajax

Vitesse sluit zondag 15 mei het Eredivisieseizoen af met een thuiswedstrijd tegen landskampioen Ajax (aanvang 14.30 uur). Dit duel staat in het teken van het 130-jarig bestaan van onze club. Samen met jou hopen we deze mijlpaal in GelreDome te vieren. Ter voorbereiding op hopelijk een prachtige voetbalmiddag lees je hier alles wat je moet weten voor het wedstrijdbezoek.

130-jarig bestaan
Zaterdag 14 mei is de verjaardag van onze club. Dat vieren we een dag later. De historie van Vitesse zit vol bijzondere verhalen, die tijdens de wedstrijddag worden verteld. Voor de hoofdingang van GelreDome kun je de ‘Walk of History’ vinden, waar unieke Vitesse-items worden getoond en er is een speciaal lustrumboekje samengesteld vol mooie herinneringen aan de geschiedenis van de club. Er klinken Vitesse-liederen door de speakers en verschillende oud-spelers brengen een bezoek aan de wedstrijd.

Vitesse Kids Plein
Ook aan de jonge Vitessenaren wordt gedacht. Buiten het stadion, bij de Charly Bosveld-tribune (Oost), is er tussen 12.30 en 14.00 uur een groot Vitesse Kids Plein! Daar kan worden gevoetbald op verschillende pannaveldjes, speciale FIFA Skill Games worden gespeeld of worden gesprongen op de springkussens.

Kom op tijd; Velperbroek afgesloten
De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax begint om 14.30 uur. De deuren van GelreDome openen anderhalf uur voor de wedstrijd; vanaf 13.00 uur dus. Vanwege de drukte raden wij eenieder aan om op tijd te komen en met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Mocht je met de auto komen, houd dan rekening met de afsluiting van knooppunt Velperbroek. Als seizoenkaarthouder is het mogelijk om gratis gebruik te maken van de speciale pendelbussen tussen Centraal Station Arnhem en GelreDome. De pendelbussen van Breng/Connexxion worden ingezet vanaf het centraal station van Arnhem en ook de overige lijnbussen in de regio (lijn 627, 643, 660 en 662) rijden.

Snelle toegang seizoenkaarthouders
Voor seizoenkaarthouders zijn er extra ingangen op alle tribunes. Op vertoon van jouw seizoenkaart kun je gebruik maken van de zogeheten ‘fastlanes’. Houd jouw seizoenkaart bij de hand zodat je te herkennen bent als seizoenkaarthouder en gebruik kunt maken van deze exclusieve service.

Kaartverkoop
Er zijn online nog tickets verkrijgbaar voor Vitesse vs Ajax. Tickets zijn enkel te
koop voor seizoenkaarthouders (vier extra tickets uitsluitend voor de eigen tribune) en fankaarthouders (twee extra tickets met uitzondering van de Edward Sturing-tribune (Noord)). Op de wedstrijddag vindt er geen kaartverkoop aan de stadionkassa’s plaats.

Tribunes
Vitesse verzoekt haar supporters vriendelijk, maar ook met klem, om bewust te zijn van wie je meeneemt naar het stadion. We willen er een geel-zwart feest van maken. Elke seizoenkaarthouder is en blijft verantwoordelijk voor degene(n) die hij of zij meeneemt naar GelreDome. Vitesse heeft in het voortraject reeds maatregelen getroffen en personen de toegang geweigerd. Ook supporters waarvan het vermoeden bestaat dat zij Ajax-supporter zijn, kan de toegang geweigerd worden. In dat geval geldt geen restitutie. Voor Ajax-supporters is er plaats in het uitvak, waarvoor de kaartverkoop via Ajax verloopt. Ajax-uitingen zijn logischerwijs niet toegestaan op de thuisvakken. 

Oproep: niets richting het veld gooien
Vitesse doet een oproep aan alle supporters om geen bier of andere voorwerpen op of richting het speelveld te gooien. Dit kan namelijk voor vervelende en onveilige situaties op de tribunes en op het veld zorgen. Zondag worden er vuurwerkhonden ingezet. Dit alles om incidenten en torenhoge geldboetes zoveel mogelijk te voorkomen en, bovenal, een omgeving te creëren waarin eenieder zich veilig en comfortabel kan voelen. 

Rookverbod
Alle stadions in Nederland, waaronder dus GelreDome, zijn rookvrij. Dat betekent dat roken in het stadion niet is toegestaan, ook niet onder aan de trappen. 

130 jaar Vitesse-fansjaal
Speciaal voor deze wedstrijd is er een wedstrijdsjaal te koop in Voetbalshop (GelreDome) en online. De fansjaal kost 15 euro. Wees er op tijd bij, want op is op!

Social media
Het treffen met Ajax wordt uitgezonden op ESPN 2. Uiteraard is de wedstrijd ook uitgebreid te volgen via de social media-kanalen van Vitesse.