Danilho Doekhi stapt in zomer over naar 1. FC Union Berlin

Danilho Doekhi gaat zijn loopbaan na dit seizoen vervolgen in de Bundesliga. De 23-jarige verdediger heeft een meerjarig contract getekend bij 1. FC Union Berlin, dat zich afgelopen zaterdag als nummer vijf van de Bundesliga geplaatst heeft voor de UEFA Europa League.

Met Doekhi vertrekt er een toonbeeld van ontwikkeling bij Vitesse. De verdediger kwam in de zomer van 2018 over van (Jong) Ajax en groeide dankzij zijn talent en arbeidsethos uit tot een rots in de branding in de Arnhemse defensie. Nadat hij ook international van Jong Oranje was geworden, werd Doekhi afgelopen zomer door coach Thomas Letsch benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Vitesse. Als kapitein op het schip wist hij de geel-zwarten dit seizoen naar de achtste finales van de UEFA Europa Conference League te navigeren. Daarnaast scoorde de verdediger vier keer in deze jaargang en is hij met Vitesse nog in de race om een Europees ticket.

Mocht de finale van de play-offs om Europees voetbal bereikt worden, dan kan Doekhi op 140 officiële duels voor Vitesse uitkomen. De teller staat nu namelijk op 136. Doekhi: “Ik ben er trots op dat ik zoveel wedstrijden voor Vitesse heb mogen spelen. Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen. Als voetballer, maar ook als mens. Daar wil ik eenieder die de club een warm hart toedraagt heel erg voor bedanken. Vitesse zal ook altijd een plek in mijn hart behouden. Ik gun de club en de supporters het beste voor de toekomst”, aldus Doekhi. “Maar eerst staan ons nog de play-offs te wachten. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal.”

Vitesse bedankt Doekhi alvast voor zijn inzet in de afgelopen jaren. De club hoopt dat de aanvoerder zijn tijd in Arnhem in stijl kan afsluiten en wenst hem daarna veel succes bij 1. FC Union Berlin.